Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Hamerhaai op Bonaire

Haar mooiste duik? Wies Stuifbergen kan niet kiezen. Dit is het verhaal van één van de duiken – op Bonaire.

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

Het is 1 mei 2018 en we zijn op Bonaire. We maken een duik bij een eigenlijk ongemarkeerde duikplek, tussen White Slave en Margate Bay in.

We dalen langzaam af naar ongeveer 25 meter diepte als er opeens een hamerhaai uit de diepte naar ons toe komt zwemmen! Hamerhaaien komen aan die kant van het eiland eigenlijk maar heel zelden voor. Ik schrik behoorlijk, roep door m’n automaat naar Sander, mijn buddy, en geef het handsignaal “Haai”. Ik zwem onwillekeurig een beetje dichter naar Sander toe, die de haai zelf ook al in de gaten heeft. Het dier is op de gok 2,5 meter lang. Hij zwemt een rondje om ons heen en is dan weer weg. Wát prachtig!

We vervolgen onze duik en zien een grote loggerhead schildpad! Weer een om af te vinken van het ‘wat -zou-je–graag-willen-zien’-lijstje! We proberen wat dichterbij te komen om hem goed op de foto te krijgen, maar het dier is te snel voor ons. De stroming tegen helpt trouwens ook niet.

We keren om en zien op de weg terug nog een grote vrijzwemmende groene murene en een adelaarsrog. In juichstemming zwemmen we weer richting de plaats waar we ingestapt zijn. Het kan deze duik gewoon niet op, want we zien ook nog een groene schildpad en een grote octopus in zijn holletje (dat duidelijk versierd was met mooie schelpen). Zo veel in één duik mogen zien en meemaken is echt fantastisch!

Foto’s: Sander van der Heijden

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld. Meedoen kan tot 1 mei 2020.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief