Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marion van Beek- Relaxt kantduiken op Bonaire

Datum Mei 2015
Locatie Bonaire

 

Na een eerste korte nacht slapen door het tijdsverschil is het tijd om de duikkoffer uit te pakken en te kijken of alles weer heel is overgekomen. Vervolgens worden de fotocamera en de video camera in de onderwaterhuizen gedaan en gecheckt. Alles werkt naar behoren dus we kunnen de pick-up laden en naar de duikschool gaan. Bij de duikschool weten ze dat we komen, we hebben per mail een reservering gedaan, dit omdat we side-mount duiken, met kleine 2 kleine flesjes van 7 liter, gevuld met nitrox. De normale 12 liter flessen zijn er altijd voldoende, maar deze flesjes moet je echt reserveren. Alles staat netjes klaar voor ons, kwestie van afstellen en we kunnen onze check-up duik maken.
Het is heerlijk om weer in het warme water te duiken. Door de harde wind van de afgelopen tijd is er veel stof in het water, maar het zicht is nog altijd goed. Het water is wel afgekoeld tot een 26 graden. Dat is toch iets kouder dan we van Bonaire gewend zijn. Normaal is het water rond de 28 graden. We krijgen het dan ook een beetje fris. Na deze duik gaan we dan ook relaxen bij het zwembad, daarna is het tijd om de benodigde voorraad in te slaan.
De rest van de vakantie maken we iedere dag 2 duiken. De ene dag richting zoutpier om ergens te duiken, dan weer een dag de andere kant op Kralendijk uit. Ook in het centrum van Kralendijk zijn er mooie duikstekken. Iedere duikstek is vanaf de kant makkelijk te doen.
Bij iedere duik is er altijd wel wat moois te zien. Natuurlijk zijn er de tarpons en de barcauda’s. Met een beetje geluk vind je hengelaarsvissen of zeepaardjes. Ook altijd mooi om te zien zijn de schildpadden.
Een bijzondere duik vond ik toch wel Bachelors Beach. We waren van plan om terug te gaan toen we in de verte iets groots en donker zagen. Toen we dichterbij kwamen bleek dat een enorme baitbal te zijn. Het was zo gaaf om dit te zien. Bij het flessen vullen daarna bij de duikschool lieten we onze films en foto’s hiervan zien. De volgende dag was het een grote drukte bij Bachelors Beach. Iedereen wilde de baitbal zien. Helaas voor iedereen was de baitbal toen verdwenen.
Het relaxte van Bonaire is dat je op meer dan 80 plekken kunt kantduiken, je bent niet gebonden aan tijden dat een boot vertrekt, je gaat duiken wanneer en waar je zin hebt. De auto zet je bij de waterkant en duiken maar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief