Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Wat is het beste seizoen voor duiken in Thailand?

Staat een duikreis naar Thailand op je bucketlist? Goed plan! Maar wat is de beste tijd voor de verschillende duikgebieden.

Het hele jaar door kan in Thailand gedoken worden. De watertemperatuur is 28-30 graden dus zelfs voor de grootste koukleumen is een 5 mm wetsuit genoeg. De meeste duikscholen in Thailand gebruiken 3 mm shorties.

De seizoenen aan de oost- en westkust wisselen elkaar af. Aan de Thaise oostkust (Golf van Thailand) vind je de duikbestemmingen Koh Tao en Koh Phangan. Hier loopt het hoogseizoen ruwweg van mei tot oktober.

Aan de westkust (Andamanzee) liggen de bekende duikspots Phuket, Koh Phi Phi en de Similan eilanden. Hier loopt het hoogseizoen ongeveer van november tot april.

Regenseizoen

Thailand kent geen echt regenseizoen. Buiten het hoogseizoen is het weer wisselvallig en kan de zee redelijk ruw zijn. Zelfs in de meest regenachtige weken regent het vaak ‘s avonds en ‘s nachts en kun je overdag meestal nog prima duiken. Houd er wel rekening mee dat de Similan Eilanden van oktober tot mei niet toegankelijk zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief