Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Heremietkreeft – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Frans van den Berg vertelt het verhaal achter zijn ‘Heremietkreeft’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Samen met mijn buddy ga ik regelmatig het water in om leuke foto’s te maken en altijd is er wel rivaliteit: wie maakt de mooiste foto? Ook deze duik die we maken in het kader van de fotowedstrijd van onze club.

We zijn al aan het einde van de duik als ik op 1,5 meter diverse heremietkreeften zie scharrelen. Best een uitdaging om een fatsoenlijke foto te maken, want door de deining word ik behoorlijk heen en weer geduwd.

Maar ik geef niet op en als ik er een tussen het rode wier zie scharrelen, weet ik: ‘Die moet ik hebben!’ De heremietkreeft komt schitterend uit in het wier.

Eerlijk? Ik ben niet ontevreden over deze foto. En ik won er een mooie prijs mee! 

Camera en instellingen

Camera: Olympus TG-5 in een onderwaterhuis
Lens: WeeFine WFL02 groothoeklens 52mm
Instellingen: ISO 320, 4,5mm, 0.3 EV, F 2.8, 1/60

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

2 reacties

  1. Wat een kleur zeg! Mooi 👌

    REAGEREN
  2. Dankjewel

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief