Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Halloween nachtduik

Een bijzondere duik met halloween: Dirk van de Bergh ontmoet al monsters op de parkeerplaats. Wat zal hij onder water tegen komen?


Datum:  21  oktober 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20161021_paardenanemoon2-42030

Een dikke week te vroeg, maar wegens andere duik activiteiten volgend weekend organiseert onze duikclub Argonauta nu al de traditionele Halloween nachtduik. Locatie: Bergse Diepsluis.

Dirk_Van_den_Bergh_20161021_paardenanemoon-42030

Afspraak: verzamelen om 20.00 uur en in het water om 21.00 uur. Duiktijd max. 60 minuten, maar dat is geen probleem: de temperatuur van het water is ondertussen gezakt naar 12°C!

Het is al een vrolijke boel bij de briefing want er zijn er al enkelen prachtig verkleed, zeker de mystery guest die zo goed geschminkt is dat bijna niemand haar herkent.

Dirk_Van_den_Bergh_20161021_sepiola-42030

Mijn buddy voor vanavond is clublid Hans van Gils. Het is de eerste keer dat ik met hem duik. Hij fotografeert, dus dat zit alvast snor: ik ga vanavond mijn nieuwe videoconfiguratie uittesten. Ik heb een tweede camera gemonteerd waarop ik een macrolens en filters kan zetten. Nu kan ik de fisheye gewoon op de andere camera laten zitten.

Dirk_Van_den_Bergh_20161021_steurgarnaal-42030

Iedereen was goed op tijd aanwezig en dus kunnen we iets vroeger in het water. Het is heel helder. Duikplan: even uitzwemmen en dan linksaf. Met twee camera’s filmen is wel even wennen! De juiste afstand vinden voor de macrolens nog meer! Ik ben dan ook meer met mijn camera’s bezig dan dat ik onderwerpen kan zoeken. Bovendien heb ik voor het eerst mijn shorty overaan getrokken en heb ik iets te weinig lood bij, wat filmen er niet gemakkelijker op maakt. Gelukkig is er Hans! Hij vindt de sepiola en de paling die de blikvangers in mijn filmpje zijn.

Na 65 minuten zijn we terug aan de trap. We zijn max 8,1 meter diep geweest.

Tijdens het omkleden begint het even flink te regenen. Gelukkig is de bui over wanneer de pizza man arriveert. Heerlijk smullen met een gluhwijntje erbij. Bedankt voor de organisatie Yvette en Rein!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief