Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Tussen de buien door

Het weer is niet echt motiverend. Toch gaat Duikreporter Leendert naar Zeeland. En ach, dan vindt hij toch weer het nodige mooie leven.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd een beetje een motivatieprobleem heb. De ochtenden zijn donker en het regent bijna continu zo lijkt het wel. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om naar Zeeland te reizen voor een duik in het steeds koeler wordende water. Maar ik weet ook dat als ik er eenmaal ben ik er meestal toch wel van geniet. Zo sta ik hier bij de Stavenisse vissteiger een beetje ongerust naar de lucht te kijken. Het regent weliswaar niet hard maar droog is het ook niet. Ik kleed me snel om. Na de duik zien we wel wat de situatie is. Het is net na Laag water dus ik sla linksaf richting de stokjes tegen de stroom in. De stokjes heb ik snel gevonden ondanks het tegenvallende zicht. Het is een beetje een hotspot van leven. Zeenaalden (Syngnathus acus), een enkel botervisje (Pholis gunnellus), waaierkokerwormen (Sabella pavonina) en zelfs nog een jonge Sepia.

20231030_001PA305338-124632

20231030_028PA305368-124632

Vorig jaar zat hier ook een zeepaardje maar dit jaar lijken de stokken leeg te blijven. Ik zwem verder maar de stroming begint nu wel aardig door te zetten dus ik draai om en laat me met de stroom mee terugvoeren. Na passage van de stokken ga ik geleidelijk ondieper en kom precies bij de boothelling uit. Op zich is dit een makkelijke in/uitstap maar hij is verraderlijk. Ik heb hier menig duiker onderuit zien gaan op de gladde helling. Gelukkig kom ik heelhuids boven. Ik check de buienradar en dat ziet er niet echt best uit. Na wat getreuzel en getwijfel besluit ik geen tweede duik te maken.

Duiktijd 65 minuten: watertemp: 13 graden

20231030_022PA305361-124632

20231030_037PA305378-124632

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief