Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bart Hoogeveen – Duik op de SS Lina in Kroatië

Duikreporter Bart en zijn buddy reizen naar Kroatië met als doel: wrakduiken. Kijk zijn video van een duik op de SS Lina.

De SS Lina is gebouwd in 1879, de lengte van het schip is 64 meter en de breedte is 9 meter. In 1914 is de SS Lina in dikke mist tegen de kant gebotst. Daarbij is de SS Lina gezonken. Op dat moment was de SS Lina geladen met hout. De SS Lina ligt op een diepte van 50 tot 25 meter.

Mijn buddy en ik besloten om begin oktober naar Kroatië te gaan om te duiken. Het was er op dat moment erg rustig. Er was nog een cursus maar verder waren we de enige 2 duikers. De cursus was pas begonnen en de betreffende duikers waren nog niet toe aan duiken in de tech range. Mijn buddy en ik waren de enige 2 duikers bij het duikcentrum die wel wrakken in de tech range wilden bezoeken. Het nadeel was dat de prijs per duik behoorlijk hoog was en dat er werd gedoken op wrakken op beperkte afstand.

Het voordeel was echter dat we de hele boot met ons tweeën hadden en dat we tijdens de wrakduik de enige 2 duiker op het wrak waren! Hoewel de SS Lina een wrak is waar de meeste techduikers die al eerder naar Kroatië zijn geweest (inclusief ons) al wel op gedoken hebben, was het toch de moeite waard.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief