Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jos van Zijl – Tweede duik van 2015

Datum 14-01-2015
Locatie Pannerden

Ik heb met mijn vaste buddy Hanny afgesproken om woensdag een duikje te maken (als het weer niet te slecht is). We hebben half tien afgesproken het is eindelijk droog en het zonnetje schijnt zelfs.
Het is nu winter, dus er is nu niet zo veel te zien dus we gaan in de hoek tussen de stenen naar rivierdonderpadjes zoeken. in de hoek van de plas hebben ze in een ver verleden allemaal stenen en puin gestort en daar maken de donderpadjes nu dankbaar gebruik van.

We gaan linksaf en zitten meteen bij de stenen en ik zie de eerste donderpad al weer zitten. Wanneer ik in de buurt komt schiet hij meteen weer onder een steen. ik kijk een stukje omhoog en daar zit er nog een en deze blijft wel even voor de camera liggen en ik probeer hem te filmen. Door de harde wind klotst het water tegen de kant en aangezien ik nog maar een hafve meter onder water lig is het erg lastig om de camera stil te houden.  Maar hij staat er op.
Ik zwem weer verder richting Hanny en zie dat ze druk aan het fotograferen is. in mijn ooghoek zie ik een kikker zitten tussen de stenen en net als ik mijn camera richt kruipt hij onder een steen. Eeen stukje verder zit weer een donderpad en deze blijft ook mooi liggen en ik kan hem ook weer filmen.

Na 20 minuten krijg Hanny het koud en we besluiten eruit te gaan. Het is ondertussen weer een beetje gaan regenen en na ons omgekleed te hebben is er koffie en een koek. We kunnen haast niet wachten tot de donderpadjes gaan paaien dan kun je hier allemaal nestjes met eieren en een vader vinden die zijn nageslacht beschermt – dat is erg leuk om te zien.

We hebben 21 minuten gedoken en zijn niet dieper dan 2 meter geweest en het water was 4 graden.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten