Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Instagram link in bio

Haaiencruise in de Bahama’s mét Dive Along

Per catamaran cruisen door de Bahama’s en de meest spectaculaire duiken maken met allerlei haaien. Ga samen met Dive Along aan boord van de ‘Great White’! 

Fantastisch toch! Alleen al deze foto geeft je dat exotische gevoel! En niet alleen dat, de sfeer, de gezelligheid, het lekkere eten en drinken en de professionele crew bieden je de de beste duikervaring in de Bahama’s! Met Dive Along en Shark Explorers ga je het beleven!

Last Minute voor extra aantrekkelijke prijs!

Op de trip van 12-22 november met route Bimini en Tiger Beach heeft Dive Along nog 3 plaatsen beschikbaar.  Deze laatste plekken kosten 2450 euro per persoon in plaats van de normale prijs van 4900 euro – een korting van 50% dus! En nog mooier: als je na deze trip met een groepje van minimaal 5 personen met ons meegaat naar de Bahama’s of de Sardine Run (Zuid-Afrika) krijg je de andere 50% retour.

De catamaran is gedoopt tot de ‘Great white’ en heeft 4 kajuiten met dubbel bed voor maximaal 8 duikers. Elke kajuit heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Voor individuele reizigers die de kajuit delen, worden “dividers” voorzien die het bed splitsen in 2 afzonderlijke slaapplaatsen. Een beetje privacy, met de nadruk op ‘beetje’…
Binnen is er een kleine leefruimte met open keuken. Leven wordt echter vooral buiten gedaan: op het achterdek is er een gezellige zithoek waar ook de maaltijden worden geserveerd, en daarnaast zijn er 2 ruime zonnedekken om de horizon af te turen naar beweging op het water of te genieten van een lekkere ‘sundowner’. We zijn immers in de Caraïben, toch!?

— Puur genieten en de beste haaienbeleving! —

Haaien!

We hebben van alles gehoord en meegemaakt wat betreft haaienduiken op de Bahamas… De meest frustrerende was de zogenaamde “natural encounters only”. Deze gereputeerde organisatie beweerde ecologisch te werk te gaan, en zou niet meedoen aan het voederen in de Bahamas. Concreet wil dit zeggen: we varen naar Tiger Beach, leggen ons in de buurt van een andere boot die aan het chummen en voederen is, en profiteren van hun werk. Resultaat: de andere boot vindt het niet leuk, gaan zich elders ankeren, en de haaien verdwijnen.

Het tegenovergestelde ervaarden we op een andere boot: een zonnedek dat volgepropt staat met verroeste diepvriezers die op hun beurt vol zitten met visafval. Geen plaats om buiten te zitten of te genieten van de omgeving, maar wel dag en nacht chummen en uiteraard veel haaien.

Nee, geef ons maar de manier waarop Shark Explorers het organiseert: gericht chummen en voederen, net genoeg om de haaien in hun volle glorie te kunnen bewonderen. Dat is het voordeel om met specialisten te werken! De uitleg over de haaien, hun gedrag en hoe ze te benaderen is van hetzelfde niveau als hun volledige werking: SUPER!

Dagelijks worden een 3-tal duiken gemaakt: 2 specifieke haaienduiken in de voormiddag en een ontspannend duikje in de namiddag: een mooi rif, een wrakje, misschien eens een nachtduik… Na de laatste duik is het dan weer hoog tijd om alle spannende ervaringen en mooie beelden te delen met elkaar, terwijl je geniet van een authentieke Caribische cocktail. Misschien glijden we de catamaran wel op een verlaten zandstrandje om te genieten van een onvergetelijke zonsondergang!

Bahama’s met Dive Along

Wij bieden verschillende routes met de gezellige catamaran ‘Great White’ in samenwerking met Shark Explorers aan.

Denk aan de combi Bimini en Tiger Beach, waar tijger- en grote hamerhaaien de grote blikvangers zullen zijn. Maar ook talloze citroenhaaien, Caribische rifhaaien, verpleegsterhaaien en stierhaaien zullen zeker voor de nodige afleiding zorgen. Dolfijnen en grote stingrays smeken tenslotte ook om een klein beetje aandacht.

De grootste variatie vind je waarschijnlijk op de route die Tiger Beach combineert met Nassau, Exumas en Cat Island: we warmen op met tijgerhaaien, citroenhaaien, Caribische rifhaaien, verpleegsterhaaien en stierhaaien op Tiger Beach. Onderweg naar Cat Island gaan we op zoek naar de befaamde zwemmende varkens en iguana’s. Op Cat Iland hopen we op fantastische interactie met Oceanic whitetips (veel relaxter dan we gewoon zijn in bijvoorbeeld Egypte), zijdehaaien en dusky sharks.

Check onze website voor de actuele vertrekdata.

Meer info over de Bahama’s-trips met Dive Along

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief