Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Gouden randje

Een zeldzame vis geeft de duik een gouden randje voor onderwaterfotograaf Tim Steenssens. Dit is het verhaal achter de foto.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

Tugboat, een schitterende duikplaats in de Caracasbaai in Curaçao. Hoewel een olieplatform vlak naast de duikstek een beetje raar aandoet, blijft het onder water een absolute must. Ook wij hadden een onvergetelijke duik.

We passeren onder andere het wrak van de Tugboat dat er in de late namiddagzon schitterend bij ligt. Terwijl ik foto’s maak van het wrak, word ik bijna omver gezwommen door een karetschildpad. Iets verderop hoor ik Hans roepen. Hij heeft duidelijk iets gespot. 

De zeldzame Sargassum hengelaarsvis schiet vanaf de bodem richting oppervlakte. Het is de enige in zijn soort die dit doet. Meestal zit hij in het gelijknamige zeewier dat doorgaans aan de oppervlakte drijft; in tegenstelling tot andere hengelaarsvissen die de zeebodem verkiezen.  Helaas voor dit exemplaar was er geen zeewier te bespeuren. In plaats daarvan nam hij de tijd voor een uitgebreide fotosessie waar we dankbaar gebruik van maakten. Het plaatje is helemaal af als de hengelaarsvis gereflecteerd wordt in het wateroppervlak.

Voor een onderwaterfotograaf zijn dit onvergetelijke momenten. Een duik met een gouden randje.

Camera en instellingen

Camera: Olympus OMD1 MKIII
Lens: Panasonic 8mm fisheye
Flitser(s): 2x Sea&Sea YS-D1 flitser met flipsnoot
Instellingen: F/9 – 1/125s – ISO 100

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief