Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Wim Custers

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Wim Custers.


Manta

Er wordt mij weleens gevraagd wat ik leuker vind: macro- of groothoekfotografie? Na dit jaar is het nog moeilijker om hier antwoord op te geven, hieronder lees je waarom.
Dit jaar stond in mei de trip naar Tubbataha Reef gepland, georganiseerd door Magic Resorts en Siren Philippines. Een van de vele hoogtepunten van deze fantastische trip naar een uniek natuurgebied was de ontmoeting met een mantarog. Na bijna twintig jaar duiken was dit voor mij de eerste ontmoeting met dit prachtige dier en ik heb er nog een foto van ook.


Frogfish

Na al het groothoekgeweld bij Tubbataha was het tijd voor een relax weekje bij Magic Oceans Dive Resort. Ik ben er al vaker geweest en het blijft een fantastische plek om lekker met onderwaterfotografie bezig te zijn. Het was dan ook niet gemakkelijk om een foto te kiezen voor dit overzicht.


Groene wierslak

Begin van het jaar heb ik een Nauticam CMC diopter aangeschaft om voor mijn macrolens te schroeven. Zo is het mogelijk om het super kleine leven beter op de kiek zetten. Het was wel even oefenen maar het is erg leuk om te doen. Het blijft mooi om te merken dat ik na zo’n super trip naar Tubbataha Reef weer net zo graag in de Nederlandse wateren ga duiken. Je realiseert je dan weer dat we in Nederland met onze Zeeuwse achtertuin een uniek duikgebied hebben.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Dit bericht delen

Avatar
Wim Custers

In mijn jeugd zat ik met mijn neus tegen het aquarium van mijn vader te dromen over avonturen onderwater. In 2000 werden deze dromen werkelijkheid en begon ik met duiken. Fotograferen boven water doe ik al mijn hele leven, dus moest er ook onderwater een camera mee. In 2005 werd het een MX-10, en met het ontdekken van de onderwaterwereld in binnen- en buitenland veranderde de Camera's regelmatig. Mijn werkpaard is nu een Nikon D610 in een Hugyfot huis.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *