Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Bart en de nemo’s – Het verhaal achter de foto

Sandra Boerlage, die in september bij ons in beeld is, en buddy Bart maakten samen deze foto tijdens een live-aboard in de Malediven. Hoe dat ging?

Deze foto heb ik gemaakt tijdens een live-aboard vakantie op de Malediven. Een vakantie waar ik voor het eerst een stel flitsers en een groothoeklens in mijn handen kreeg. Je gaat op vakantie met alleen je camera, vol trots en in de hoop wat mooie plaatjes te maken. Waarbij ik na de duikdag natuurlijk meteen naar mijn resultaten ging kijken en ook die van anderen te zien kreeg. Daar zat toch echt wel verschil in. Zij hadden kleur en prachtige omgevingsplaatjes.

En dan krijg je op dag twee de vraag of je een groothoeklens en flitsers uit wil proberen. Ik was helemaal verbaasd dat mij dat werd aangeboden en superblij dat ik die gelegenheid kreeg. Maar hoe werkt het, hoe positioneer je de flitsers in hemelsnaam? Mijn camera werd professioneel opgebouwd, het hoe en wat werd uitgelegd door Edwin van der Sande, tot het aan het te water gaan goed zetten van de flitsers. Super spannend, een eerste duik met deze configuratie. Maar wat een verschil zeg! Ik kon een veel groter oppervlak op de foto’s zetten én kleur! Dit zorgde voor veel enthousiasme tijdens het fotograferen.

Voor mij was dit ook het begin van fotograferen. Van simpele kiekjes naar meer kijken wat en hoe ik iets op de foto wilde zetten. Bij thuiskomst was dan ook mijn doel sparen om mijn eerste set flitsers aan te kunnen schaffen, zodat het echte stoeien zonder enige hulp echt kon beginnen.

Sandra Boerlage is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Dat was een superleuke reis Sandra. En wat ben ik blij dat ik jou heb kunnen enthousiasmeren. Nederland heeft er een topfotograaf door bij gekregen 🙂

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief