Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Nieuw: GoPro Hero actiecamera, Ikelite onderwaterhuis en Inon diffusers

Nieuws van het foto- en filmfront: er komt een nieuwe instap-GoPro, Ikelite biedt een onderwaterhuis voor de Olympus OM-D E-M10 Mark III systeemcamera en er zijn diffusers die de kleureigenschappen van je Inon flitsers veranderen. 

Ikelite behuizing voor Olympus OM-D E-M10 Mark III camera
Voor de fotografen en filmers die met de Olympus OM-D E-M10 Mark III systeemcamera onder water willen, heeft Ikelite een behuizing geïntroduceerd.  Het onderwaterhuis is gemaakt van polycarbonaat in een witte kleur. De achterwand van het huis heeft de fabrikant bewust transparant gelaten zodat je een goede controle over de camera hebt. De maximale diepte is 60 meter. Volgens Ikelite is de camera in het onderwaterhuis makkelijk te bedienen omdat alle knoppen binnen het bereik van je vingertoppen zijn en alle belangrijke functies bedienbaar zijn. De behuizing wordt standaard zonder poort geleverd. Ikelite heeft verschillende poorten in het assortiment voor macro-, groothoek- of zoomlenzen. De behuizing biedt je de mogelijkheid om je flitsers zowel optisch als elektronisch aan te sturen.

Inon dome-diffusers met kleurfilter
Inon komt met twee nieuwe dome-diffusers voor de recent geïntroduceerde Z-330 flitser. De diffusers zijn er in twee versies en zorgen dat de kleurtemperatuur van het flitslicht wordt verlaagd naar 4900 of 4600 Kelvin. De standaard lichtopbrengst van de Z-330 heeft een kleurtemperatuur van 5500 Kelvin. Inon komt met deze diffusers omdat sommige fotografen de voorkeur geven aan ‘warmer’ licht, wat bij een lagere kleurtemperatuur het geval is. Volgens Inon zorgt dit warmere licht, zeker bij groothoekfoto’s met modellen, voor realistische kleurtinten op de voorgrond en rijkere blauwtinten op de achtergrond.

Instap-actiecamera: GoPro Hero
GoPro kondigt een nieuwe instap-actiecamera aan. De camera krijgt de naam Hero, die al eerder gebruikt is voor een instapmodel. De Hero zal naast de duurdere Hero5 en Hero6 te koop zijn. Met deze actiecamera kan je 1440p of 1080p video’s opnemen met 60 fps. Foto’s hebben een resolutie van 10 megapixels. Het is niet mogelijk om in 4K te filmen. Het apparaat heeft een 2″ touchscreen en je kan je beeldmateriaal terugzien in de GoPro-app voor iOS en Android. De camera kan via het touchscreen bediend worden, maar ook met stemcommando’s. Beelden kunnen via WiFi automatisch worden verstuurd naar telefoons waarmee verbinding is. Allemaal functies waar je onder water natuurlijk niets aan hebt.  Interessant is dat de Hero zonder extra behuizing tot 10 meter diepte zijn werk kan doen. Net zoals bij elke GoPro zullen er ook voor deze variant ongetwijfeld weer veel accessoires beschikbaar komen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief