Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

WK-blog – De eerste dagen door de ogen van Gery

De eerste drie dagen zitten erop voor het Belgische videoteam. Filmer Gery Beeckmans blikt terug.

Zaterdag een voorspoedige reis gehad.  Mijn reisbuddy Karen Michiels is de perfecte rust.  Dat straalt ze af op mij en ze geeft me een bijzonder goed gevoel.

De keuze om een auto te huren was perfect.  Hij brengt ons op alle locaties zonder al te veel tijdsverlies en kosten. Het buffet in het hotel is fabelachtig veel en lekker.

Dag 1 – Vrije trainingen
De instellingen voor helder blauw water blijken totaal verschillend te zijn met de gekende groene van thuis. De beelden lijken dan ook waardeloos maar wel nuttig. De filters op de Divepro lampen bezorgen me meer zorgen dan goed voor me is.  Morgen nog eens testen maar de twijfels sluipen erin.

Karen doet haar eerste bootduiken.  Claumar, ons duikcentrum, is klein maar gezellig. We delen de eerste dag de boot met Finnen en Zwitsers.  Leuk, meteen een band.

De dag vliegt voorbij en ’s avonds hebben we het onofficiële feestje van Frank, de Hongaarse videograaf en kapitein van zijn team.  Te veel volk, maar veel mensen gesproken. Zoals een feest onder vrienden hoort te zijn.

Dag 2 – Vrije trainingen
Net niet overslapen, moe van de reis en vooral van “the party”.

Claudio, de kapitein, is verstandig, hij doet een degelijke briefing van de twee duikstekken van vandaag. Helaas is het weer grijs en kil. Aangekomen op de duikstek ‘las Rosas’ blijken de duikomstandigheden niet optimaal – een strakke stroming doet ons uitwijken naar ‘Montagna Amarilla’. Een goede keuze, alle boten in training liggen hier.

Leuke duik, biedt veel mogelijkheden. Enige minpuntje, ik ben nu gewoon om hier te werken en mag het anker gaan halen.  Wij, Karen en ik, duiken blijkbaar zuinig en trainen bewust met een 12 liter, ook de wedstrijdfles.  Bij het halen van het anker zijn mijn oren niet gelukkig…

Na de middag toch naar de eerst gekozen stek. Karen is relaxed in het water en ontpopt zich tot een geweldig zoeker. Ik kan het ene nog niet filmen of ze heeft reeds iets anders. We gaan rust moeten inbouwen, de beelden blijken achteraf te gehaast en nerveus opgenomen. De kleur zit goed, de filters kunnen niet bekoren en gaan er normaal niet op bij de wedstrijdduiken.

Dag 3 – administratie en scenario
Het scenario zit er al ingebakken, maar… we moeten bijsturen.  Vandaag hebben we tijd en werken we dit af. Straks komt het eerste officiële hoofdstuk de papiermolen, daarna een openingsceremonie en de technische meeting. Deze wedstrijdcomputer moeten we dan afgeven. Hij wordt verzegeld bewaard in de montageruimte.

Ik ben er klaar voor… denk ik.

WK-journaal
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, verhalen, foto’s en films en blogs van het WK? Check het WK-journaal. Daar proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Klik!

1 reactie

  1. Avatar

    Veel succes Gery en Karin!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief