Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

White teeth – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Marc Van de Broeck vertelt het verhaal achter zijn ‘White teeth‘ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Locatie: Becqua Island, Fiji

De verhalen van een groep duikvrienden waren me altijd bijgebleven. Een aantal jaren eerder hadden zij bij het Beqa Lagoon Resort gedoken en ze raakten niet uitgepraat over de haaien. Dit is de plek waar je dankzij een jarenlang feeding-programma tijgerhaaien van dichtbij kunt zien.


De duik wordt enkel gemaakt als er voldoende duikers zijn. Wij waren maar met z’n tweeën en konden na lang onderhandelen toch twee duiken met de tijgerhaaien maken.

Twee duikers én acht gidsen… ik had beter moeten weten. De eerste duik werden we omringd door 12 tijgerhaaien. Voor het eerst in mijn duikcarrière had ik twijfels om nog een tweede duik te maken. Maar ik ben toch maar gegaan. Deze duiken staan echt in mijn geheugen gegrift.

Camera en instellingen

Camera: Olympus OM-D E-M1 Mark II
Lens: fish eye
Flitser(s): Inon D2000 flitsers

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief