Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Goed zicht, weinig te zien

Als duikers hopen we altijd op goed zicht. Toch is dat niet altijd voldoende voor een fantastische duik. Er moet natuurlijk ook wel iets te zien zijn…


Datum: 25 oktober 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

John_Landa_2-lumishootPA250037-42190

Het is zondag de zon schijnt het zicht onderwater is perfect en ik lig ziek in bed, maandag moest ik nog een klein beetje uitzieken en dinsdag ga ik het proberen of de omstandigheden nog het zelfde zijn als zondag.
Het is al vrij laat in de middag want ik had pas laat besloten om te gaan duiken ik lig dan ook pas om half 5 in het water gelukkig schijnt het zonnetje nog en onderwater is het zicht schitterend vooral in het ondiepere gedeelte.
Ik merk wel dat het kouder is want mijn gezicht moet even wennen aan de temperatuur onderwater maar na een paar minuten voel ik daar niks meer van en de duik kan dan echt beginnen.

4-PA250021-42190_John_Landa
Ik ga eerst naar de dahlia links van de trap bekijken die zag er vorige keer een stuk beter uit misschien kan ik er een mooie foto van maken met die ondergaande zon, jammer genoeg ziet hij er echt niet uit ik laat hem voor wat het is en ga weer verder.
Ik ga nog een keer naar de oude stokken die ik voorgaande jaren heb gezet misschien hangt er nog een late sepia net zoals vorige keer.
Ik zwem er na toe maar niks van dit alles ik vind alleen een hele grote zeenaald maar zo verstopt tussen de stokken dat een foto niet mogelijk is of gewoon niet mooi genoeg.

John_Landa_1-lumishootPA250019-42190Ik kijk op het schermpje van mijn camera en ik zie het batterij icoontje rood knipperen, grrrr de laatste tijd vergeet ik nog wel het een en ander eerst mijn flitser en nu weer vergeten mijn batterij op te laden.
Als ik hem niet gebruik zet ik hem uit en als ik iets wil fotograferen dan zet ik hem wel aan helaas blijft de camera bijna de hele duik uit, het zicht is prima maar er is gewoon niet veel te zien, geen kwal, geen zeebaars gewoon niets.
Ik zwem terug naar de trap en ik kijk even bovenwater en ik zie een zeemeeuw aan komen zwemmen, ik ga onder en hij komt gewoon voorbij zwemmen net alsof ik er niet ben dat was dan het enige spannende wat ik deze duik heb gezien om te fotograferen.
Er waren natuurlijk genoeg kleine dingen te zien zoals diverse soorten grondels nog een slijmvisje gezien, hooiwagenkrabben, dahlia’s groene wierslakken, heremietkreeftjes en een kreeft heel dicht bij de trap die volgens mij bijna droog komt te liggen als het laag water is maar hij bleef mooi in zijn schuilplaats zitten.
Ik heb weer genoeg gezien de batterij is leeg de zon verdwijnt achter de wolken ik ga er uit voordat ik het koud krijg, de temperatuur is ondiep 11 graden dus de duiken zullen niet meer lang zijn en zeer zeker niet meer diep.
Vlug omkleden even vullen bij het Shell station en op weg naar huis, ondanks dat het een korte duik was heb ik toch genoten.

Ik ben ongeveer 35 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 16:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was goed tot heel goed, ik ben max. 6,5 meter diep geweest.

3-PA250035-42190

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten