Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Missie geslaagd

Datum 20 februari 2013
Locatie St. Annaland

Ja, het is zo fijn om tijd voor je hobby vrij te maken! Ik heb het momenteel best druk op mijn werk, maar om dan één keer in de week op tijd weg te gaan om een avondduik te kunnen maken is wel heel erg fijn.

Ik ben in ieder geval weer helemaal opgeladen om de rest van de week nog even iets te doen. Zomers doen we dit bijna wekelijks, maar in de winter bijna nooit. Vanavond dus wel. En ik ben in het gezelschap van iemand die me een snotolf op nest wil laten zien. Hoe kom ik aan zo’n geluk?!

We zitten volkomen buiten tij en verwachten dan ook niemand op de parkeerplaats. Maar niets is minder waar, er staan gewoon drie auto’s met duikers die zich aan het omkleden zijn. Helaas waait er ook een pittig fris windje, nu niet zo erg, maar na het duiken vind ik dat altijd zo vervelend. Dan krijg je je handen niet warm enzo. Maar eerst maar eens het water in. Ik weet niet wat we hebben, maar we staan alletwee een beetje te klooien in het donker. Gelukkig niet zo lang.

We komen uiteindelijk toch geheel opgetuigd uit om onder te gaan. Ik doe mijn flitser maar vast boven water aan, want met die wanten lukt dat gewoon niet. Ik kan eigenlijk bijna niets met die dingen, maar ja, het is de enige manier voor mij om een beetje warme handen te houden. Op het strandje aangekomen zien we de drie lichtbundels van de andere duikers, mooi verspreid. Daar gaan we maar eens mooi tussendoor. Lekker rustig onder, maar o, wat is het water koud momenteel. Of ligt het aan mij. Kan ik er gewoon niet meer aan wennen na Dahab met de kerst. Ik voel mijn lippen bijna niet meer! Nou ja, komt wel weer.

snotje-1

De duik is heerlijk en de missie is geslaagd. Ik heb hem prachtig voor zijn nest kunnen fotograferen. Ja, super de moeite waard. Verder zie ik eigenlijk alleen heel veel krabbetjes, verschillende soorten, dat wel. Maar daarnaast niet zo veel. Maar ik let ook hoofdzakelijk op snotolven. Nog meer mannetjes op nest, of nog mooier een vrouwtje of een paartje. Tja, leuk geprobeerd. Het blijft bij die ene, maar ik ben blij! Onze after-duik is ook nog leuk, lekker bakkie mokka, altijd goed. Geen verkeerde keuze dus, om een avondje vrij te maken voor mijn hobby. De foto is niet top, maar ik ben er blij mee, leuk voor in mijn eigen archief.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief