Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bianca Roorda – Kleurrijke zoutpier

Voor veel duikers is de Zoutpier op Bonaire een indrukwekkende duikplaats. Ook Bianca maakte hier  meerdere  duiken tijdens haar vakantie.


Datum:  10 juni 2016
Duiklocatie: Zoutpier, Bonaire

duikreport-call-to-action-350x85

We hebben in onze vakantie meerdere malen gedoken bij de Zoutpier. Wij gingen elke keer te water bij het zuidelijkste punt. Zo konden we rechtuit naar de zuidelijkste pilaren zwemmen. Wat een weelde aan vissen om de pilaren heen. Je kan ook door de pilaren heen zwemmen. Wel erg belangrijk om niet te dicht bij de pilaren te zwemmen. Hier zit n.l. ook veel koraal op en het is uiteraard erg jammer als je dit beschadigt.

P6100357-37311P6090196-37311

De zoutpier met die grote pilaren is best indrukwekkend, maar o zo de moeite waard. Hebben zovele soorten vissen gezien. De gele grommer, baracuda’s, Baleo’s, Koffervissen, papagaaivissen, trompetvissen,schildpadden en nog vele soorten meer.
Zodra je noordelijkste pilaren hebt bereikt zwem je weer recht naar de kust. Op een diepte van ongeveer 2 meter kom je hier heel veel schildpadden tegen. Hier zit n.l. “rood gras” wat ze graag eten. De schildpadden trekken zich werkelijk niks aan van al die duikers en snorkelaars.

P6100372-37311

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *