Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Gezocht en niet gevonden

Carla ging op zoek naar een speciale zeenaaktslak in het Grevelingenmeer, hoe die zoektocht verliep lees je in haar duikreport.


Datum: 24-3-2017
Duiklocatie: Scharendijke

duikreport-call-to-action-350x85

Alweer 2 weken geleden, maar vorig weekend was het ook wel echt prutweer. Regen en storm, dus de voorgenomen duik viel letterlijk in het water, gewoon omdat ik geen zin heb om met zulk slecht weer te gaan duiken. Daarnaast heb ik een serieuze andere missie….een jurk scoren voor het huwelijk van mijn zoon. Gelukkig ben ik gezegend met een vriend die winkelen leuk vindt en gouden geduld heeft. Hij heeft me al meerdere malen verrast door iets aan te dragen in de paskamer die zó leuk zijn dat ik ze heb aangeschaft. We zijn al een keer in Rotterdam wezen kijken en in de Bijenkorf wel leuke dingen gezien, maar nog niet DE jurk. Afgelopen weekend Utrecht geprobeerd, en na héél veel passen…………..geslaagd! Dus ik kan dit weekend met een gerust hart gaan dompelen. De caravan staat op de seizoensplaats, maar Harry werkt het hele weekend, dus voortent opzetten zit er nu niet in. En volgend weekend zit ik op Texel, dus dan komt dat er ook niet van. Maar no worries, komt vanzelf een keer.

Carla_van_Westing_170324-cvw-fb-2-48861
Maar het gaat nu om de duik van vandaag. Die was voornamelijk gezellig. Ik heb afgesproken in Scharendijke om bij de oude pier naar de Placida dentritica te zoeken. Lilian, Mattie en René vZ duiken mee. We hebben foto’s en berichten gezien en zijn zeer optimistisch om hem te kunnen vinden met zo’n legertje zoekers. Jammer dat de wind precies op de kant staat waar we willen zoeken, maar ja, daar istie gevonden. Dus toch daar te water, gevieren, goede afspraken en dan de bollen onder water. We snuffelen ons te pletter, jammer dat er stof gemaakt wordt, is het de ondiepte?? Of gewoon gemakzucht?? Maakt niet uit, we zoeken gewoon door. Het wrakje is erg mooi begroeid en ik geniet van de prachtige wieren, zakpijpen en hydropoliepen die erg uitbundig aanwezig zijn. Dit wordt over enige tijd een eldorado voor Eubranchus!! Maar nu op zoek naar de Placida. Ik zie nu even alleen nog maar stofwolken en geen buddies meer. Maar ja, zoek in de wolk en vind een buddie, haha. No problemo. En we zitten op 3 meter diepte, dus we kunnen zo naar boven. Als ik dat na een dik half uur doe, zie ik Lilian staan. Ze is door de wind/golfslag een beetje zeeziek. Ik zeg met haar mee te gaan. Onder het uit het water gaan besluiten we nog even aan de andere kant van het piertje te zoeken. Dus gaan we daar samen nog even te water. Het is hier erg ondiep, maar er staat wel voldoende voedsel voor het diertje dat we graag willen vinden.

Carla_van_Westing_170324-cvw-fb-1-48861
Helaas hebben we geen geluk. We vinden de Placida niet. Wel Elysia veridis en Goniodoris castanea. Maar voor mij is er genoeg uit deze duik te halen. Even heerlijk relaxt dompelen. Alles boven water vergeten en bezig zijn met de natuur. Echt mijn dingetje. En ik geniet dan ook met volle teugen. Ook van de enorm gezellige afterduik. Met ons viertjes een bakkie doen, koek erbij en lekker kletsen. Kortom een geslaagde vrijdagmiddag. Morgen over op een andere stek 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief