Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Gewoon lekker

Vluchten…dat is wat Carla en haar buddy doen als ze bij de Brug komen. Maar gelukkig heeft Zeeland nog veel meer duikplaatsen waar ze lekker kunnen duiken.

170722-fb-cvw-1-53309

Gisteren hebben we een “vluchtduik” gemaakt. We wilden driften van de Val naar de trap, op vrijdagmiddag, maar helaas, in vakantietijd staan ze dan bij de brug al ver van tevoren tot bovenaan geparkeerd. Daar hebben we geen zin in. Dan maar een andere stek zoeken. Na het wegrijden even langs de kant gaan staan om te overleggen. We zijn 1 keer eerder bij Levensstrijd geweest en dat was toen niet zo’n succes. We weten alleen allebei niet meer waarom. Het weer is te mooi om te laten lopen, een kentering ergens anders halen we niet meer, en we hebben ook geen zin om ver te rijden, dus we proberen Levensstrijd nog een keer. Lekker dichtbij en waarschijnlijk lekker rustig. En dat is zeker, we zijn de enigen. We gaan voor de zekerheid nog eerst maar even bij het water kijken. Aan de kant bij de trap ziet het er goed uit. Ik waarschuw al dat hier stenen liggen en geen zand. Maar we gaan het toch proberen.

Heerlijk rustig kleden we om en sjokken de dijk over. Eenmaal onder is het zicht inderdaad weer slecht. Maar op zich maakt dat niet zoveel uit. Het is hier heel ondiep, dus snuffelen we de bodem lekker af. Het stikt hier van de heremietkreeftjes en de krabbetjes. Maar dat is het dan ook, verder helemaal niks. Ik snuffel alle mosdiertjes en hydropoliepjes af, evenals de bodem en de oesters en mosselschelpen, maar helemaal niks. Als dan ook nog blijkt dat Harry zijn vest ineens blijft opblazen is dat het moment om terug te gaan. Inflatorslang losgekoppeld en rustig over de bodem (op 3 meter diepte….) terug naar de trap. We hebben alletwee niet 1 foto gemaakt, maar het was wel lekker verkoelend. Alleen gaan we niet meer vergeten dat dit niet echt een topstek is.

170722-fb-cvw-3-53309

Vandaag was de planning om de Heerenkeet eens te proberen, ben ik nog nooit geweest en Harry dus ook niet. Daar zijn geen voorzieningen (lees duiktrap), maar met hoog water schijnt dat wel te moeten lukken. Alleen sta ik op met een behoorlijke pijn in mijn rug en been en durf het niet aan om via de dijk naar beneden te klauteren. We moeten dus iets anders kiezen. Na het ontbijt in het zonnetje overleggen we uitgebreid, ook in het zonnetje, naast de caravan. Wat een rotleven toch, je zou er lui van worden. Het wordt heel saai en gezapig het wachttorentje in Scharendijke, om de hoek bij onze camping. Ik heb hier nog steeds een missie, ik weet niet of ze er nog zitten, maar wie niet waagt die niet vindt. Ik ga gewoon kijken of de Placida er nog is.
We besluiten om lekker rond het piertje te duiken, rechts er in en links er uit. Het leven is hier in de Grevelingen altijd minder dan in de Oosterschelde, maar het is een bewuste keuze om nu even rustig te duiken met mijn rug. En we kunnen lekker oefenen en klooien met onze camera’s natuurlijk.

170722-fb-cvw-4-53309

Ik vind een grote diversiteit aan kleuren Goniodoris castanea, waaronder een wel heel bleek exemplaar. Verder probeer ik de microscoopstand van mijn camera nog uit op een mooi met mosdiertjes gecamoufleerde hooiwagenkrab. De kop komt er erg mooi op, met lichtgevende oogjes, de haartjes op de pootjes en de mosdiertjes ook goed te zien op de pootjes. Wat kan ik toch leuke foto’s maken met mijn compactcameraatje. Vind ik tenminste, haha. Ben er zelf in ieder geval blij mee. Volgende keer maar weer eens een meer opwindende stek proberen J maar dit was ook leuk en vooral lekker.

170722-fb-cvw-5-53309

170722-fb-cvw-2-53309

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *