Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa- It’s amazing John!

Datum 12-10-2015
Locatie De Kerkweg.

In plaats van zijn macrolens kiest John deze keer voor groothoek. En geheel in de stijl van de herfst vindt hij ook onderwater een paddenstoel.

Duik 760
We gaan voor de verandering eens groothoek fotograferen gewoon eens kijken of ik het nog kan en wat nieuwe technieken uitproberen die ik in mijn hoofd heb zitten. We gaan naar de Kerkweg want de laatste tijd heb ik alleen maar de Bergse Dieplsuis gedaan dus word het tijd voor iets anders.
Als we op de parkeerplaats aankomen zijn we helemaal alleen zetten hem op het beste plekje namelijk uit de wind achter de kleedruimte maar waarom we kunnen toch lekker omkleden in de kleedruimte waarvan de vloer zelfs een beetje verwarmd is, hmmm lekker. Als we omgekleed zijn pakken we de spullen op en gaan naar het water, ik vind deze stek enorm verbeterd met de instap naast de steiger ik ben namelijk niet zo van de commando sprongen.
We gaan onder en het zicht is goed maar niet super, we gaan eerst ondiep naar links op zoek naar een dahlia die daar zou staan helaas we kunnen hem niet vinden dan gaan we maar wat dieper.
We gaan langs de dijk weer naar links en volgen op een gegeven moment een oude dijk die onder water zit het diep in. Na een tijdje komen we bij de reefballs uit en ik weet dat op de reefball met de ketting een dahlia zit en ik wil me even uitleven met de groothoek en de snoots.
Het is allemaal nog niet zo makkelijk ik heb een nieuwe tray voor mijn camera en deze heb ik speciaal voor macro gekocht en ik wou deze nu uitproberen voor groothoek en ik kom er achter dat ze iets langer moeten zijn om een betere belichte foto te kunnen maken. Voor sommige foto’s is de tray en de armen perfect en voor grotere dingen zoals een duiker zou ik de armen iets verder uit elkaar willen zetten maar dat is weer voor een andere keer.
We gaan via de reefballs richting de kant en via het steile wandje gaan we weer richting de instap onderweg komen we nog de mooi gekleurde dahlia tegen die natuurlijk even op de foto gezet moet worden daarna gaan we ondiep naar de trap.01-PA123316
Als we bij de steiger komen heb ik nog 60 Bar in de fles ik vraag aan Lia of ze nog genoeg lucht heeft en als ze dat bevestigd besluiten we ondiep in de buurt van de steiger nog wat foto’s te maken.
Ik ga eerst onder de steiger en wow met het zonnetje in het water is het schitterend, ik probeer met de snoots en zonder snoots met Lia op de achtergrond om gewoon eens te spelen met de camera en de flitsers.
Onderweg kom ik nog een steen in de vorm van een hart ik maak nog wat foto’s met de zon op de achtergrond, sluitertijd zo snel mogelijk en dat diafragma knijpen en knalhard flitsten net zo lang tot er een mooie foto uitkomt.
Lia is ook lekker bezig ze heeft een nieuwe flitser gekocht omdat de oude kapot was en ze heeft sinds kort een groothoek voorzet lens en ze is bezig om wat dingen te fotograferen.
Ik kijk naar Lia en in mijn ooghoek zie ik in eens een wit blauw ding met slierten, yes yes yes een zeepaddestoel mijn duik kan niet meer stuk, ik waarschuw Lia en wijs de zeepaddestoel aan.
Ik ben ineens hieper de pieper en ineens krijg ik geen lucht meer uit mijn wing en drijf ik naar de oppervlakte (we liggen op anderhalve meter) ik vloek in me zelf omdat ik niet meer naar beneden kom, ik moet even in een rustige fase komen en dan lukt het weer, gelukkig weet ik de instellingen van het fotograferen met tegenlicht van het hartje en ik schiet foto’s van de kwal tegen de zon in.
WOW ik maak zoveel mogelijk foto’s het is namelijk heel moeilijk om op je schermpje van de camera te kijken tegen de zon in na een tijdje heb ik groene vlekken voor mijn ogen maar het is het waard.
Na een tijdje is het leuk geweest en gaan eruit we zijn meer dan 2 uur onderwater geweest en het was een feest, we lopen terug naar de auto en kleden ons om en ruimen de zooi op, weer maken we gebruik van de kleedruimte en de spoel mogelijkheid, deze duikstek is gewoon super.
10-PA123243Normaal drinken we ons zelf meegenomen bakkie koffie maar na zo’n schitterende duik met dito foto’s trakteer ik op koffie met appeltaart en slagroom, tijdens de koffie controleer ik mijn telefoon en daar staat ook een heel goed bericht op, mijn vader moest geopereerd worden en dat is heel gunstig uitgevallen voor mijn vader de dag kan helemaal niet meer stuk.
Na al dat deze positieve dingen gaan we nog een positief ding doen namelijk gratis lucht vullen bij de Kabbelaar, ik had met het ONK een vulkaart gewonnen en daar gaan we maar eens dankbaar gebruik van maken.
Lia alweer bedankt voor een super duik en de Kabbelaar voor de vulkaart.
Ik ben ongeveer 125 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was goed, ik ben max. 8,8 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief