Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Wij gaan reizen… Reis je mee?

Reis de komende maanden mee met Hanna van Waart en Xavier Vrijdag door Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Oost-Azië. Hoe precies, dat zal de tijd leren. Volg hen via hun blogs.

Een half jaar nemen we de tijd om samen een stukje wereld te ontdekken. We beginnen met een flitsbezoek aan Australië. daarna reizen we anderhalve maand door New Zealand, waarna we de resterende vier maanden in Zuid-Oost Azië spenderen.

Zoals we met duiken hebben geleerd (plan je duik en duik je plan), maken we een plan. We vertrekken 26 februari naar Sydney en komen 17 augustus terug vanaf Singapore. De details, zo besluiten we, vullen we ‘on the fly’ in.

RTEmagicC_150226_Vertrek_Hanna_en_Xavier.JPGWe beginnen in Nederland, voor ons huis hebben we een alleraardigste onderhuurster gevonden, we geven nog een onvergetelijke 90-ies party en pakken onze tas in. Met slechts twee kilo aan overbodige rommel, zoals shirts, broek en tandenborstel,  is er veel ruimte over voor duikmateriaal. Dat is mooi! Want wij, Xavier en Hanna, zijn fervent duikers. We houden in het bijzonder van grotduiken en gave wrakken, maar een rif hier of daar slaan we ook niet af.

Na het incasseren van heel veel knuffels en kusjes, zijn we klaar voor vertrek. We melden ons met een uitzwaaidelegatie op Schiphol, waar we om 10 uur ’s avonds het vliegtuig instappen. Na een korte overstap op Dubai, komen we 23 uur later aan op Sydney. Na zo veel uur in de lucht en gebroken slaap zijn onze lichamen volstrekt de tijd kwijt. Eigenlijk best prettig, want nu zeggen we dat het 7 uur ’s ochtends is, en aangezien ons lijf geen enkele puf heeft er anders over te denken, is het zo.

We beginnen met een kop koffie en jus d’orange en discussiëren wat we willen doen. We spieken naar buiten, naar de palmbomen en voelen de heerlijk warme wind al over ons lijf. Het is echt! We zijn in Australië! Voor de echte Oz ervaring, huren we een wish-banger. Het is de lokale slang voor een campervan met een schuivende zijdeur, die maken immers het geluid wish-bang bij het dichtdoen. We besluiten nog een stukje naar het Noorden te reizen en komen per toeval op een heel idyllische camping terecht (of zal alles hier zo zijn?).  ’s Avonds met een wijntje in de hand, besluiten we dat het leven goed is.

Het plan is nu: rijden richting Brisbane, en vervolgens terug naar Sydney voor Oztek op 14-15 maart. Heb jij tips voor ons? Laat het dan vooral weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief