Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Frank de Bruin- Flitseroriëntatie

Datum oktober 2015
Locatie Den Osse

Duikreporter Frank de Bruin ziet het licht tijdens deze duik in Zeeland. Dankzij de nieuwe flitsers ziet hij echter af en toe een beetje te veel licht…

DSC_2210Een test duikje maken met 2 leen flitser om te oriënteren voor nieuwe flitsers.
Van te voren had ik alles klaar gemaakt en wat proef foto’s gemaakt boven water gemaakt. Het  ziet er zo al goed uit maar wel lastig dat de knopjes heel licht draaien en snel iets teveel versteld zijn.
DSC_2183Op naar het water, naar Den Osse Kerkweg gereden. Even over de dijk gekeken waar het water er erg rustig bij ligt (geheel vlak) , aan het einde van het steiger was de bodem goed te zien en je zag de krabben lopen zo helder was het. Na het opbouwen van mijn set nog even mijn camera en flitsers gecontroleerd of alles werkt en dan snel het water in.

In het water kom ik er snel achter dat deze flitsers (Sea en Sea D1 ) veel meer power hebben dan mijn oude flitsers (Inon s2000). De eerste foto’s waren overbelicht dus gelijk flink geknepen en alles ging al weer een stuk beter, onderwater merk in hetzelfde als boven water: de knopjes gaan erg licht en verstellen erg snel, even wennen dus.
DSC_2222Na wat te hebben geprobeerd met de instellingen van de flitser en wat instellingen in mijn camera te hebben gewijzigd, ging alles goed. Ik ben tevreden met de foto’s van de eerste duik met de flitsers, volgende duik maar eens groothoek proberen en dan is kijken wat het gaat worden….

watertemperatuur 12 graden, zicht was erg goed, zeker 8 meter

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief