Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2023 – Marloes Otten

December, de maand van de lijstjes…! In het Fotojaaroverzicht 2023 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag Marloes Otten.

Blonde grondel

De blonde grondel is één van mijn favoriete visjes in Zeeland. De kleuren zijn prachtig, maar helaas zijn ze ook vrij beweeglijk. Heel soms wil er echter eentje meewerken, waardoor je de tijd krijgt om een foto te maken. Met een snelle sluitertijd steekt de vis mooi af tegen de zwarte achtergrond.

Een andere kerstboom

Tijdens het WK Onderwaterfotografie op Cuba was het thema kokerwormen. Samen met fotograaf Lia van Nieuwenhuizen gingen we in de week voor de wedstrijd dan ook op zoek naar de mogelijkheden die dit thema kon bieden.  Kerstboomwormpjes waren er in alle kleuren en maten, maar hoe maak je nu een originele foto van een onderwerp dat al zo vaak gefotografeerd wordt? We probeerden verschillende dingen uit om tot een plan te komen. Dit was een foto die mij aansprak. Uiteraard maakten we tijdens de wedstrijd hele andere keuzes en gingen we toch voor een grote kokerworm.

Zeehond

Eigenlijk stond hier al een andere foto voor het fotojaaroverzicht. Maar tijdens een van de laatste duiken dook ik letterlijk een nieuwe foto op. Terwijl ik geconcentreerd lag te fotograferen, werd ik aan mijn vinnen getrokken. Even dacht ik nog dat mijn buddy zich meldde, terwijl we eigenlijk allebei solo doken. Maar een nieuwe felle ruk aan mijn vinnen vertelde me dat ik eens moest gaan kijken wat er achter me gebeurde. Een speelse zeehond had wat last van verveling en koos mij uit als speelkameraadje. Een uur lang zwommen we rondjes om elkaar heen, waarbij zowel mijn vinnen als de domepoort van mijn camera bijzonder interessant bleken te zijn. Wat een fantastische ervaring!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2023. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Marloes Otten op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

2 reacties

  1. Wat een schitterende foto’s met nr 3 als absolute favoriet van mij. Hoop dat we elkaar in 2024 eens tegenkomen, wat afspreken voor onder water.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief