Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Foto en film

Cadeau-inspiratie: foto en film

December! De maand van de cadeautjes. Wat staat er op jouw verlanglijstje voor de feestdagen? Wij verzamelden een aantal leuke cadeau-ideeën voor de onderwaterfotograaf of -filmer.

Poortverwijderaar

Geen gemartel meer met het wisselen van de poort van je onderwaterhuis. Dankzij deze bandsleutel is het verwijderen van de poort een koud kunstje. Door de constructie heb je extra grip zonder de poort of de camera te beschadigen.

Gezien bij Onderwaterhuis.nl

Boekenwijsheid

Van de maker van het Handboek Digitale Onderwaterfotografie, Ron Offermans: handige camera- en flitserspecifieke bijlagen waarin je stap voor stap kunt lezen hoe je optimaal gebruik maakt van jouw type camera of flitser. Er is een hele reeks uitlegboekjes beschikbaar – groot kans dat er ook een jouw camera of flitser bij zit.

Gezien bij Handboek Digitale Onderwaterfotografie (dealers). 

bijlagen-handboek-onderwaterfotografie

Onderwatercamera en snorkelmaatje

De Easypix GoXtreme Reef is waterdicht tot drie meter diepte. Deze camera heeft een 2.7 inch groot lcd-scherm aan de achterkant en een 1.8 inch lcd-scherm aan de voorkant. Dankzij deze dubbele weergavefunctie maak je in een handomdraai de mooiste selfies onder water.

Gezien bij CameraNU.nl. 

Handige handgreep

Je kunt je camera vanaf nu veilig vasthouden met een draagkoord dat is gemaakt van oude visnetten. Nu worden de Texelse visnetten niet langer weggegooid, maar krijgen ze een tweede leven. Bijvoorbeeld in deze handige accessoire! Het draagkoord heeft aan de uiteinden twee musketonhaken met daartussen de verschillende kleur touw. Iets voor jou? Geef jij de visnetten een tweede leven?

Gezien bij  MarineNet

Waterdichte kindercamera

De AgfaPhoto Realikids is een waterdichte kindercamera waarmee je zowel foto’s en video’s kan maken. De camera is voorzien van een speciale selfiefunctie. De set is waterdicht tot 10 meter. Voor ieder wat wils, want de camera is leverbaar in blauw en roze.

Gezien bij Bol.com. 

Compacte video- en fotolamp

De Oceama Piranha is een kleine, lichte, super heldere video- en fotolamp met 70° groothoekzicht en een chipprestatie van ongeveer 1000 lumen. Ideaal voor alle hobby-onderwaterfilmers en –fotografen. Brandtijd ongeveer 2 uur op 100% vermogen.

Gezien bij Oceama (dealers). 

Onderwaterhuis voor je smartphone

Met het SeaLife SportDiver onderwaterhuis maak je met je eigen smartphone de fraaiste onderwaterfoto’s en -video’s. Het huis is leverbaar voor zowel Android als iPhone en maakt dat je jouw telefoon veilig mee kan nemen naar een diepte van 40 meter. Je gebruikt hem in combinatie met de gratis SeaLife SportDiver-camera-app.

Gezien bij SeaLife (dealers). 

Meer kleur in je opnamen

Onder water zijn de mooiste kleuren te zien, maar daar moet je wel wat voor doen! Een simpele oplossing om de kleuren terug te krijgen is door bij het fotograferen of filmen in het water een kleurcorrectiefilter te gebruiken. Voor (helder) blauw water gebruik je een roodfilter en voor (helder) groen water gebruik je een magentafilter.

Gezien bij Onderwaterhuis.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief