Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2020 – Dennis Rabeling

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het bijzondere jaar 2020 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Dennis Rabeling.

Museo Atlantico

Het Onderwatermuseum is een van de highlights van Lanzarote. Dit jaar is beslist om het museum te sluiten. De beelden blijven staan maar er wordt niet meer voor gezorgd. We mogen er nog wel duiken. Dit jaar een duik mogen maken met voor mij het beste zicht ooit bij het onderwatermuseum, plus heel veel vis!

Zeus faber

Meer dan 10 jaar geleden ging ik voor het eerste keer als duikinstructeur werken in het buitenland, in Noord-Spanje. Daar werd gesproken over een mysterieuze, elegante en mooie vis die zich af en toe vanuit de diepzee laat zien. Dit jaar op 11 januari heb ik de zonnevis (Zeus faber) zelf voor de eerste keer mogen zien en fotograferen op slechts acht meter diepte!

Garnalen in een zee-egel

De garnaalsoort Tuleariocaris neglecta is een soort die je meestal kunt vinden in de zee-egelsoort Diadema africanum. Het is erg lastig om hem te vinden. Dit jaar op slechts vijf meter diepte bij het huisrif voor ons duikcentrum heb ik voor het eerst een zee-egel gevonden met twee garnalen erin. Ook was paargedrag te zien!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2020.
Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.

Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

2 reacties

  1. Super!
    Dankjewel Duikeninbeeld.

    REAGEREN
  2. Mooi, Dennis!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief