Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Olympus Tough, TTL convertors en Inon videolampen

Nieuws van het foto- en filmfront! Een nieuwe Tough compact camera van Olympus. TTL flitsen met Ikelite convertors en verbeterde Inon videolampen.

Olympus Tough TG-6 onderwatercamera

De Olympus Tough is op dit moment waarschijnlijk de meest populaire compact camera voor duikers en snorkelaars. Als zo’n camera dan met een nieuwe versie komt,  zijn wij natuurlijk extra nieuwsgierig. Olympus introduceert de TG-6, een camera die net als zijn voorgangers van zichzelf waterproof, shockproof, freezeproof en crushproof is. Een robuust watersportmaatje dus! De microscoopstand (supermacro) van de TG-6 beloofd evengoed te zijn als die van de TG-5. Hierdoor kun je zonder extra lenzen beeldvullende (onderwater)foto’s maken van de kleinste slakjes of insecten. Wat is er dan zoal verbeterd aan deze camera? Het lcd-scherm heeft een hogere resolutie (1,040k-pixels). Er is nu een speciale onderwatermodus voor de microscoopstand plus drie nieuwe witbalansinstellingen voor onder water. Voor de fotografen die echt het maximale uit de camera willen halen: je kan met de TG-6 focus stacking voor 3-10 foto’s maken. Grote kans dat de TG-6 evenals zijn voorgangers erg populair wordt.

Vernieuwde Inon 6500 K videolampen

Geen nieuwe lampen, maar toch nieuws? Inon heeft  een aantal bestaande videolampen uit het programma verbeterd. De LF3100-EW, LF1300-EWf en LF800-N worden vanaf nu geleverd met een led-lichtbron met een kleurtemperatuur van 6500K. Inon geeft aan dat de lampen zo beter in staat zijn om de natuurlijke kleuren te reproduceren en beter te combineren zijn met flitslichten. Ten opzichte van de bestaande modellen loopt de lichtopbrengst wel met een stevige 15 tot 25% lumen terug. De overige specificaties van de individuele lampen zijn onveranderd. Let overigens op, de typenummers van de nieuwe lampen veranderen. De LF2400h-EW, LF1100h-EWf en LF650h-N zijn volgens Inon direct leverbaar.

Ikelite TTL converters voor Panasonic en Olympus camera’s

Voor de fotografen die vinden dat een foto gemaakt met een TTL gestuurde flitser beter belichte is, hebben we goed nieuws. Ikelite introduceert tegelijk met een aantal nieuwe behuizingen drie nieuwe convertors. De DL3 DS Link TTL Converter is leverbaar voor fotografen met Ikelite behuizing, maar er zijn ook versies voor fotografen die met andere merken behuizing werken.  Het gebruik van de converter biedt je de mogelijkheid om met één druk op de knop te schakelen tussen TTL en handmatige belichting. Daarnaast wordt de belichtingsinstelling op de camera ondersteund. Je flitser luistert zogezegd beter naar je camera. Het apparaat heeft geen batterijen nodig omdat het wordt gevoed via de flitser. Let op, want de convertors werken alleen met de verschillende Ikelite flitsers en zijn niet compatibel met bijvoorbeeld Inon of Sea&Sea flitsers.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief