Inloggen

Wachtwoord vergeten?

WK-journaal – wat gebeurde er op woensdag?

Woensdag was een oefendag, maar freewheelen was er niet meer bij – alles volgens de regeltjes!

Foto: Bayazed/Shutterstock.com

Voordat de échte wedstrijddagen beginnen, wordt er geoefend. Niet de vrije trainingen die de teams van Nederland en België rond het weekend zelf hadden geregeld, maar en generale repetitie voor de wedstrijd. Alles moet op zo’n dag verlopen zoals het ook tijdens de wedstrijd gaat.

En het werd oefenen… niet alleen voor de deelnemers want de chaos was groot toen ’s ochtends alle teams op hetzelfde moment aan boord van de boten moesten stappen. Zoals René Weterings in zijn blog schrijft: «Pas om 10:30 uur lagen we in het water.» Merel, die samen met Filip een team vormt, hoopt ook dat deze generale ervoor zorgt dat het op de wedstrijddagen een stuk vlotter gaat.

’s Ochtends en ’s middags werd er op verschillende locaties gedoken. Merel: «In de ochtend hadden we een stek met weinig leven, dus concentreerden we ons op de landschapjes, ’s middags was er veel meer leven.»

Ronald en René zijn inmiddels aardig op elkaar ingespeeld: «We overleggen steeds hoe we dingen zullen uitvoeren en ons luchtverbruik is nagenoeg gelijk.» Dit team heeft de middag gebruikt om de bovenwateropnames te maken. «We kunnen ons 100% focussen op de onderwateropnames.» Ook belangrijk, zijn verkoudheid staat het duiken niet in de weg.

De oefendag ging door na terugkomst in de haven. Kaartjes moesten worden ingeleverd zodat de organisatie ze kon uitlezen. Alles volgens het boekje.

Vandaag is de eerste wedstrijddag. En zoals Merel zegt: «We staan op scherp.»

Lees ook de persoonlijke blogs!
Merel Bocken
René Weterings

WK-journaal
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, verhalen, foto’s en films en blogs van het WK? Check het WK-journaal. Daar proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief