Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

WK 2017 – Generale repetitie

Donderdag is oefendag! De generale repetitie voor de echte wedstrijddagen. Maar of alles nu echt goed verloopt…?

Denk niet dat je zo maar kan binnenlopen en mee kan doen met het WK, ook al ben je door je land al vooraf officieel ingeschreven. Woensdag moeten alle deelnemers zich melden en opnieuw inschrijven. Het paspoort en logboek worden door de wedstrijdleiding gecontroleerd. De camera’s moeten allemaal op de datum van 4 december worden gezet, er wordt een foto van een controleur gemaakt en dan is het tijd om om het geheel te verzegelen…

Een tijdrovende bezigheid. Maar voor ons Nederlandse team is het allemaal zonder problemen gelukt. Raymond heeft twee camera’s bij zich – één voor groothoek en de ander voor macro. Ook dat is geen probleem, al mag hij er maar één tegelijk mee onder water nemen. Heeft hij toch net die andere nodig, dan moet hij terug naar de boot om deze op te halen.

Oefendag
Donderdag is de officiële oefendag – de generale repetitie voor de wedstrijd. Op deze dag gaat alles zoals het op de echte wedstrijddagen (vrijdag en zaterdag) ook zal gaan. Wij gaan naar Los Islotos met de zeeleeuwenkolonie. Daar zijn we deze week al geweest.

Maar als je denkt dat het dit het WK van de zeeleeuwenfoto’s wordt? Nee… alleen in de categorie Thema mag je een foto van een zeeleeuw inleveren. In de categorieën groothoek en groothoek met model mag er geen zeeleeuw op de foto staan. Dat wordt nog wat! Voor je het weet, hangt er een nieuwsgierige jonge zeeleeuw voor je lens.

Wij proberen de zeeleeuwen dus op alle manieren te negeren en gaan op zoek gegaan naar andere groothoekonderwerpen. Tijdens de tweede duik richten we ons op macro, maar ook nu weer buitelen de zeeleeuwen om ons heen.

Pech
Niet voor iedereen is het een goede dag. De grootste boot waarop onder andere het Duitse team zit, krijgt motorpech. Niet zo vreemd… wij waren eerder deze week met deze boot weg. De temperatuur van de motor liep toen zo hoog op dat de dieseldampen door de vloer heen kwamen.

Gevolg is dat er vanavond een technical meeting wordt ingelast – een aantal verre wedstrijdlocaties is door dit pechgeval nu moeilijk te bereiken. Wij hopen maar dat de indeling van de teams op de boten hetzelfde blijft. Het is al vervelend genoeg dat de duikstekken waarschijnlijk worden veranderd… daar gaat onze voorbereiding.

Terwijl ik dit schrijf, zitten we in de lobby. Wachtend op onze geheugenkaartjes die we na de duik meteen moesten inleveren. Morgen (vrijdag) begint het echt!

Van 22 tot en met 26 november vindt het WK Onderwaterfotografie 2017 plaats in La Paz, Mexico. Namens Nederland nemen Marco Heesbeen en Raymond Wennekes deel, samen met hun assistenten Ron Offermans en Arco de Man. Als het internet ter plaatse het toelaat, kun je hen in een blog op DuikeninBeeld volgen.

3 reacties

  1. Succes mannen!!!!

    REAGEREN
  2. Hopelijk is alles goed verlopen, ben zeer benieuwd naar het resultaat.

    REAGEREN
  3. Spannend, erg benieuwd naar het resultaat! Nogmaals succes mannen!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief