Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Ad Aleman

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Ad Aleman.

Zeedahlia

Mijn favoriete snorkellocatie is de Blokkendam, zeker niet de meest gemakkelijke stek. Maar dan op een goede dag kom ik deze prachtige kleine zeedahlia tegen, die zich gevestigd heeft in een lege mosselschelp. De prachtige kleuren in combinatie met het bodemleven van de natuurlijke schelpdierbank maken dit tot één van mijn favoriete foto’s.

Camera: Olympus TG-5
Locatie: Noordzee, zeebodem net buiten de Blokkendam

Weduweroos

Onder de juiste condities wordt het zonlicht door het water gebroken in prachtige kleuren en als dit licht dan over een vrijstaande weduweroos valt, is dit het resultaat.

Camera: Olympus TG-5
Locatie: Grevelingenmeer, Buitenkant zuidelijke strekdam haven Springersdiep

Bloedrood plooimosdiertje

Na mijn ontdekking van deze fotogenieke kolonies in 2018, kijk ik af en toe hoe het ervoor staat met deze exoot (Watersipora Subatra). Een enkele keer krult er een kolonie mooi om en met een duiklamp als enige verlichting ontstaat dan dit moois.

Camera: Olympus TG-5
Locatie: Grevelingenmeer, Noordelijke jachthaven Ossenhoek

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief