Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Spelen met licht – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Willem Versluis vertelt het verhaal achter zijn ‘Spelen met licht’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Spelen met licht! Een hele duik besteed ik aan maar één onderwerp – neteldieren. Ik ga ze fotograferen met een snoot.

Macrofotografie heeft altijd al wel mijn voorkeur , omdat de details van de dieren en/of planten zo het best tot hun recht komen. Met een snoot versterk je het effect nog eens extra. Ik speel met nog maar een heel klein lichtpuntje – dat geeft de foto iets magisch, iets wat je met een volledige belichting nooit voor elkaar krijgt. Alle andere storende elementen in de foto vallen door het gebruik van de snoot weg en deze weduweroos krijgt de volledige aandacht.

Er is overigens wel geduld voor nodig want het lichtpuntje is zo klein dat je heel snel naast het onderwerp zit. Maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter!

Camera en instellingen

Camera: SeaLife DC2000
Lens: +10 macrolens
Flitser(s): SeaDragon flitser met snoot
Instellingen: F4, 1/6,  ISO 125
Accessoires: snoot

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief