Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Blog: Achtervolgd door triggerfish – WK 2021

Voor de Nederlandse deelnemers Marco Heesbeen en Marco Reijnen stond het weekend in het teken van de verkenning. Maar of dat zo goed ging?

Nervositeit neemt toe

De oren van Marco Heesbeen zaten na de vliegreis dicht en klaren wilde maar niet lukken. Zaterdag is Marco Reijnen alleen (georganiseerd) gaan duiken om duikstekken te gaan verkennen. Zoooooo ontzettend balen. De nervositeit liep wel hoog op daardoor…een soort race tegen de klok om die oren open te krijgen. Koortsachtig overleg met de duikarts in Nederland en er van alles aan proberen te doen. Op zondag is het gelukkig wel gelukt! Intussen zijn er twee proefduiken gemaakt. Maandag is de openingsceremonie en de technical meeting. Een extra dag om verder te herstellen.

Aangevreten drijvers door triggerfish

Vandaag hebben Marco & Marco gedoken bij een groot, mooi wrak (Pereira D’Eca) en bij duikstek Caic. Volop grote vis. Een grote ronde school (tornado) barracuda’s, tonijn, triggerfish en een grote solitaire barracuda bij het wrak. Op de tweede ondiepe duikstek bleven de triggerfishes de duikers achtervolgen. Over een grote afstand, helemaal tot aan de trap van de boot. Ze waren volop aan het happen naar de flitsers, optische kabels en de drijvers om de flitserarmen. Ze hebben gewoon stukken uit de drijvers gebeten!

Naar het WK Journaal 2021

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief