Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Foto en video – vijf instapcamera’s

Niets is leuker dan je duik- en snorkelbelevenissen delen met de bovenwaterwereld. Maar daar heb je wel een camera voor nodig. Wij hebben vijf gebruiksvriendelijke en betaalbare instapmodellen voor je op een rijtje gezet.

Sealife DC2000
De meest geavanceerde Sealife camera tot op heden! Hij beschikt over een SONY 20 megapixel 1 inch type sensor, Ful HD 1080p video en JPEG & RAW beeldformaten. Het is een volautomatische camera met ongekende mogelijkheden en met bijna ongelimiteerde manuele instellingen. En het mooie is… deze set kun je (nu of later) uitbreiden tot een volwaardige onderwatercameraset met behuizing en flitsers.
De DC2000 is gegarandeerd waterdicht tot 18 meter. Wil je dieper, dan heb je ook de behuizing nodig (tot 60 meter waterdicht).

Weefine Divergo-1
Een compacte camera waarmee je kunt fotograferen en filmen. De camera heeft een 16 megapixel Sony CMOS sensor zodat je ook bij minder licht goede foto’s kunt maken. En dankzij de Instant fixed focus heb je geen last van ontspanvertraging en is de vis niet al weg als het beeld wordt vastgelegd. De camera heeft speciale onderwaterprogramma’s voor zowel blauw (rood filter) als groen water (magenta filter), zodat de kleur goed op de foto overkomt.
Prettige bijkomstigheid: de accu gaat tot wel 3 uur mee. Overigens is de camera ook uit te breiden – hij heeft 3 aansluitingen voor optische kabels.
En dankzij de WiFi kun je na de duik je beelden meteen delen in de sociale media. Ook heel fijn, hij weegt maar 330 gram – handig om mee te nemen in het vliegtuig.


ActionPro X7neo
Specifiek voor onder water heeft deze actiecamera, waarmee je kunt filmen en fotograferen, een speciale kleurinstelling die rekening houdt met de veranderende kleuren en licht onder de waterspiegel. Ook kunnen alle functies en instellingen onder water op de waterdichte  (tot 70 meter) behuizing worden bediend. De beeldhoek van de camera kan in drie standen worden gebruikt. Hoge resolutie, uitstekende kleurweergave en een extreem hoge lichtgevoeligheid, zeker onder water betekent dat aanzienlijk minder ruis en meer detail.


Olympus TG5
De Olympus Stylus Tough TG5 onderwatercamera is de opvolger van de Olympus TG-4. De compacte camera is van zichzelf waterdicht tot 15 meter diepte en met het PT-058 onderwaterhuis van Olympus kun je hem zelfs meenemen naar 45 meter diepte. Een geweldige camera voor macro – met de TG-5 kun je in RAW en jpg beeldvullende foto’s maken van de kleinste slakjes, zonder dat je daarvoor extra lenzen nodig hebt.
Je kunt ook videobeelden in 4K kwaliteit maken met deze camera.


GoPro Hero 5 Black
Met de Gopro HERO 5 Black leg je (snorkel)duiken heel makkelijk vast. Met de 4K-video, voice control, bediening met één knop en het aanraakscherm was filmen nog nooit zo makkelijk. Ook fotograferen is mogelijk: je kunt er 12 megapixel foto’s mee maken.
Zonder huis kun je de camera tot 10 meter meenemen. Wil je toch dieper (tot 60 meter), dan is er optioneel ook een onderwaterbehuizing verkrijgbaar.
De GoPro HERO 5 Black is voorzien van WiFi en Bluetooth. Met je smartphone, tablet of laptop kun je verbinding maken met de camera. Als je de app hebt geïnstalleerd, kun je instellingen aanpassen, beelden bekijken en bewerken en de camera bedienen.

Foto’s delen! 
En als je dan (je eerste) onderwaterfoto’s hebt gemaakt, dan wil je ze natuurlijk laten zien! Aan familie en vrienden laat je zien hoe mooi het onder water is. Maar wanneer je foto’s ook deelt met andere onderwaterfotografen en duikers, krijg je ook weer handige feedback om weer een stap vooruit te zetten. Open een eigen album in de fotogalerie van DuikeninBeeld. Wij verheugen ons al op je foto’s.

Dit overzicht kwam tot stand met dank aan Onderwaterhuis.NL.

4 reacties

 1. Kunnen jullie de camera’s ook echt testen? Ik zie graag vergelijkende foto’s van deze toestellen? Nu is het gewoon een opsomming van de webshop….

  Organiseer bijvoorbeeld een dag dat de camera’s beschikbaar zijn bij een duikstek en laat de gebruikers/testers er hun mening over geven. Dat zou ik mooi vinden om te lezen.
  Het testen wil ik overigens best aan meewerken ?

  REAGEREN
 2. Hallo,

  Ik mis de NIKON Coolpix AW 130 in dit rijtje De camera is tot 25 m waterdicht, valt in de categorie van de Olympus tough. Heb hem nu een jaar en hij bevalt uitstekend, zowel boven als onder water!

  REAGEREN
  • Dank je wel voor de aanvulling, Rita! Deze 5 camera’s zijn een selectie, maar er zijn zeker meer mogelijkheden.
   Fijn te horen dat je blij bent met de Nikon Coolpix AW130.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief