Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Sint-Annaland revisited

“Eindelijk kunnen we dan weer naar Sint-Annaland”. Leendert is benieuwd wat hij na de werkzaamheden op deze duikstek gaat aantreffen.

Datum 5 juli 2015
Locatie Zeeland – Sint Annaland
 

20150705_020__DSC4154Eindelijk kunnen we dan weer naar Sint-Annaland. Een leuke gevarieerde plek waar je ook nog eens heel gemakkelijk te water kan via het strandje. Als je wilt kun je natuurlijk verder over dijk lopen naar de nieuw aanlegde trap maar ik wacht wel tot de parkeerplaats bij die trap klaar is. Het is ook nog eens veel te vroeg om dat eind te lopen want het is om 07:00 Hoog water en ik weet dat het hier buiten de kentering flink kan stromen.
Ik sta dus om 06:30 klaar om te water te gaan. Ik sjok over het strandje en snorkel vervolgens naar de boeienlijn om daar met een hoekduik naar beneden te gaan. Maar wat ik ook probeer ik lijk niet naar beneden te komen en langzaam daagt het me dat ik gewoon mijn loodgordel vergeten ben om te doen. Terugzwemmen dus, wederom door het zand en terug naar de auto. Door dit tijdverlies is het uiteindelijk al bijna 07:00 voordat ik met de duik ben begonnen.20150705_025__DSC4175
Het zicht valt vies tegen. veel meer dan 1 meter is het niet. Ik scharrel naar de overgang en speur naar leuke onderwerpen maar vind eigenlijk niet zo veel. Ik heb ook weer een probleem met mijn snoot. Alle foto’s zijn zwart. Instellingen wijzigen helpt een beetje maar de foto’s blijven te donker. Tot overmaat van ramp begint het al snel na de kentering te stromen als een gek en ik moet mij behoorlijk inspannen om er tegenin te zwemmen. Ik zie een heel leuk klein krabbetje bovenop en zakpijp maar weer is de foto veel te donker.
De flitser staat op ‘full power’ maar toch switch ik even terug naar een lagere stand. Hé hetzelfde resultaat. Ik pruts wat met het knopje en ineens: waanzinnig overbelichte foto’s. Aha, dat knopje leek dus op full te staan maar kennelijk stond het net niet helemaal goed. Jammer want ik zit al een uur in het water en de stroom wordt nu zo vervelend dat ik besluit om er uit te gaan.
20150705_001__DSC4097Bovengekomen blijkt dat half Sint-Annaland (of de bootbewoners uit de jachthaven?) op het strandje de hond aan het uitlaten is. Concluderend kan ik zeggen dat door een menselijke fout en technische problemen deze duik niet helemaal is geworden wat ik ervan verwacht had.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief