Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: snoot, lensbevestiging en foto-/videolamp

Er is weer interessant nieuws op foto- en filmgebied! Een verstelbare optische snoot, een foto-/videolamp waarvan je de warmte kan instellen, en een nieuwe snelle en makkelijke lensbevestiging.

Oceama foto-/videolamp

Het is altijd leuk om weer nieuwe foto- en videolampen tegen te komen. De Oceama Squid heeft een ledlichtkop en is met een 110° brede hoek en een lichtopbrengst van 5600 lumen een interessante lamp. Hij is gemaakt van aluminium van luchtvaartkwaliteit, is hard geanodiseerd en kan tot op een diepte van 100 meter gebruikt worden. De Squid is traploos dimbaar voor alle led-functionaliteiten. Wat best bijzonder is, is dat je de witte en rode leds kan combineren om warmer licht te krijgen. Met de multifunctionele schakelaar kan je de groothoekleds, roodlichtleds en UV-lichtleds bedienen. Deze Oceama wordt standaard geleverd met 4 Lithium-Ion batterijen, een oplader en bevestigingsmaterialen voor de montage op je camera.

Oceama Squid foto video lamp
SUPE OSD Optical Snoot

Supe optische snoot

De aankondiging is nog vers van de pers, een nieuwe en verrassende snoot. De Supe OSD – Optical Shaping Device is een gepatenteerd systeem. De snoot is gemaakt van aluminium en voorzien van lenzen. Zoals bij alle snoots is het de bedoeling dat je de lichtopbrengst van de flitser kan bundelen. Het mooie bij deze snoot is dat je geen gebruik hoeft te maken van extra hulpmiddelen voor die bundeling. In plaats daarvan gebruik je de draaiknop, waarmee je traploos kan instellen hoeveel licht er doorgelaten wordt. De snoot is op dit moment leverbaar voor een achttal flitsers van verschillende merken. Ik ben alvast heel erg nieuwsgierig naar de eerste gebruikerstesten en resultaten. Jij ook?

Inon XD Mount

Voor iedereen die onder water onhandig aan het knoeien is met bijvoorbeeld voorzetlenzen, is dit een interessant nieuw system. Inon komt met de XD Mount. Een systeem dat werkt met een nieuw ontwikkelde bajonetvatting. De XD Mount maakt gebruik van een soort van druk-draaimechanisme voor een snelle en gemakkelijke bevestiging en verwijdering van je lenzen. Inon claimt dat dit handiger en duurzamer is dan de schroefbevestigingen en zo ziet dit er inderdaad uit. Inon komt nu met nieuwe lenzen en adapters die met dit systeem zijn uitgerust. Of je nu een Olympus Tough TG, een Sony RX100 of een camera met een M67-lenspoort hebt, jij kan lekker aan de slag met dit nieuwe systeem. Inon komt overigens ook gelijk met nieuwe conversieringen en lenshouders.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief