Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto-en filmnieuws: nieuwe behuizingen en een nieuwe GoPro

Nieuws van het foto- en filmfront: Ikelite en Nauticam introduceren een behuizing voor de nieuwe Nikon high-end systeemcamera. Hugyfot presenteert een behuizing voor de populaire Sony RX100 systeemcamera en er is een nieuwe GoPro actiecamera.

Hugyfot Vision behuizing voor Sony RX100V

Bijzonder veel fabrikanten leveren een behuizing voor de Sony RX100 compactcamera, maar een opvallende is zeker de Hugyfot Vision. De zwarte aluminium behuizing is bijvoorbeeld uitgerust met een ingebouwd lithium 12.000mAh batterijpack voor extra lang gebruik onder water. Ook het grote 7″ HDMI scherm valt op. Het verwijderbare zonnescherm moet voor goed zicht onder alle omstandigheden zorgen. Om de camera in de behuizing te plaatsen kun je gebruikmaken van een eenvoudig ‘plug and play’ stekkersysteem, dat vergelijkbaar is met het systeem dat Hugyfot ook in de Vision behuizingen voor de GoPro gebruikt. Met deze behuizing kan je de Sony RX100 camera tot een diepte van 200 meter mee onder water nemen.

Ikelite en Nauticam introduceren behuizing voor Nikon Z7 systeemcamera

De Nikon systeemcamera met fullframesensor werd nog niet zo lang geleden gelanceerd. Nu al hebben Ikelite en Nauticam een behuizing voor deze nieuwe camera. De Ikelite behuizing uit de 200DL-serie is gemaakt van ABS-PC kunststof. De Nauticam behuizing is uitgevoerd in zwart aluminium. Qua uiterlijk en materiaal zijn de behuizingen zoals we van beide fabrikanten gewend zijn. Opvallend is dat Ikelite en Nauticam er beide voor hebben gekozen om de behuizing geschikt te maken voor zowel de Z-mount- als F-mount-lenzen van Nikon. Aan jou om te ontdekken hoe de behuizingen verschillen qua gebruiksgemak!

Nieuwe GoPro Hero actiecamera

De actiecamera’s van GoPro hoeven niet meer geïntroduceerd te worden. De nieuwste GoPro – de Hero 7 Black Edition – is de opvolger van de Hero 6 en heeft een aantal nieuwe eigenschappen. De Hero 7 Black Edition filmt in 4K Ultra HD-video met een resolutie van maximaal 60 frames per seconde en past ingebouwde HyperSmooth-videostabilisatie toe om een zo vloeiend en professioneel ogende video te maken. Volgens de fabrikant is HypeSmooth, die zelfs bewegingen voorspelt, een nieuwe standaard voor stabilisatie. Foto’s kan je met een resolutie tot 12 megapixel maken. De Hero 7 is waterdicht tot 10 meter en met het optionele onderwaterhuis van GoPro tot 60 meter.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief