Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Snotolf in de zon – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Marco Reijnen vertelt het verhaal achter zijn ‘Snotolf in de zon’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Eindelijk is het zicht in de Oosterschelde een beetje hersteld. Er is mooi zonnig weer voorspeld, dus alle reden om op zaterdagochtend op tijd richting Bergse Diepsluis te vertrekken. Ik ben van plan om vandaag de hangcultuur te bezoeken, een van mijn favorieten voor de fisheye-lens. Ik heb op Facebook al meldingen van snotolven gezien, dus wie weet.

Ik besluit het eerste touw over te slaan en het tweede touw af te speuren. De winterzon staat mooi laag en is daardoor erg fotogeniek! Na een half uurtje struinen zie ik een mooi, redelijk groot snotolfmannetje op een van de tonnen liggen. Ik neem de tijd om het dier aan mijn aanwezigheid te laten wennen. Met succes, ik kan hem steeds gemakkelijker benaderen… Dit biedt perspectief.

Ik besluit om een foto te maken tegen de zon in. Voorwaarde is dan wel dat de afstand tussen mijn camera en de snotolf zo klein mogelijk is, zodat er voldoende flitslicht op de vis valt. Ik kies een positie waar ik een mooie compositie met zon, de ton en als hij zin heeft, ook de vis kan creëren. Ik stel mijn camera en flitsers in en maak een paar proefopnamen (zonder vis). Nog even wachten en dan komt de snotolf weer kijken. Ik hoef enkel nog af te drukken…

Camera en instellingen

Camera: Nikon D500
Onderwaterhuis: Nauticam onderwaterhuis
Lens: Tokina 10-17 op 10mm
Flitser(s): 2 x INON Z240 flitsers
Accessoires: snoot met grote (60mm) opening op beide flitsers

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief