Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Bali: manta’s, mola mola’s en macro

Een van de beroemdste duikbestemmingen in Azië is het Indonesische eiland Bali. Beroemd vanwege de mola mola’s die je op gepaste diepte rond Nusa Lembongan vindt, de manta’s die rondzweven bij Manta Point en de mooie muck-duikstekken in Amed. En dan is er ook nog de USAT Liberty in Tulamben, vlak bij Amed, die ieder jaar in de top 10 met beste divesites ter wereld staat.

Liberty-wrak, Bali (EWDR)

Liberty-wrak

Veelzijdig en voordelig Bali

Goed, duiken in Bali is dus enorm veelzijdig, dat is duidelijk. Fijne bijkomstigheid is dat duikreizen naar Bali ook nog eens zeer gunstig geprijsd zijn. Bij duikreisbureau EWDR zijn er al 10-daagse duikreizen beschikbaar vanaf €1145,-. Voor deze prijs vlieg je naar Bali, verblijf je in een resort op basis van logies & ontbijt en ga je 6 dagen in de ochtend 2 duiken maken.

Bekijk het volledige aanbod resorts & duikreizen naar Bali op de website van EWDR.

Wat je verder nog in Bali kan doen? Uitstapjes maken en cultuur snuiven! Bali staat bekend als het land van de goden, boeddhistische tempels en prachtige rijstvelden. Daarnaast kun je in Bali ook nog eens een goed hapje eten! Huur een scooter en trek er zelf op uit. Of als je even niks wilt, bij de meeste resorts is een zwembad waar je heerlijk kan relaxen. EWDR helpt je graag met de organisatie van uitstapjes naar de hotspots van Bali.

Keuzes maken

Dan sta je dus voor de lastige keuze:  kies je voor Amed of kies je voor Nusa Lembongan? Vorig jaar ging duikvlogger Rianne met EWDR op pad naar Indonesië. Ze maakte van beide bestemmingen op Bali een korte vlog die je een goede indruk geeft van wat je kan verwachten. Zoals deze in Amed:

De vlog over duiken op Nusa Lembongan evenals vlogs over duiken op andere bijzondere locaties in Indonesië kun je in op het YouTube-kanaal van EWDR vinden. Hier vind je ook een leuke vlogreeks van Soraya en Jeffry die vorig jaar ook naar Bali waren!

Amed: USAT Liberty, muckdiving, Shaun the Sheep!

Een ‘must-dive’ vlak bij Amed is het beroemde wrak USAT Liberty. Een groot (120m) Amerikaans vrachtschip dat door een Japanse torpedo beschadigd werd in WW2 en daarna zonk voor de kust van Tulamben. Vandaag de dag is het wrak ‘thuis’ voor grote scholen vis, waaronder een school bumphead parrotfish, zeeschildpadden, critters en gevlekte reuzentandbaarzen.

Op het huisrif van o.a. TwoFish in Amed vind je het leuke zeenaaktslakje ‘Shaun the Sheep’. Je moet wel goed kijken, hij is maar 2 a 3 mm groot. Naast deze unieke nudi vind je in Amed nog veel meer critters, er zijn veel goede muckdive-sites en af en toe een mild driftduikje maken hoort ook tot de mogelijkheden.

Nusa Lembongan: mola mola’s en manta’s!

Een van de weinige plekken ter wereld waar je regelmatig mola mola’s tegenkomt is Nusa Lembongan. Vooral op de duiksite ‘Crystal Bay’. De duiken die je hier maakt zijn ca. op een diepte van 30 meter en er kan soms best wat stroming staan. Maar als je geluk hebt… kom je één of zelfs meerdere mola mola’s tegen! Het zicht is vaak vrij goed (20-30m) waardoor je ze ook kan zien – van een afstandje – als ze net wat dieper dan je duikgrenzen zitten.

Dan zijn er ook nog de duikstekken Manta Bay en Manta Point waar je, zoals de naam al suggereert, een grote kans hebt om manta’s tegen te komen. In tegenstelling tot Crystal Bay zijn de duiken hier vrij ondiep, de manta-poetsstations zitten op circa 6 tot 12 meter.Je hoeft niet te kiezen!

Kan je nog steeds geen keuze maken? Bij EWDR is het mogelijk Nusa Lembongan met Amed te combineren of vice versa. Je kan het zelfs verder uitbreiden met bijvoorbeeld Komodo, Bunaken, Lembeh, Derawan en Raja Ampat. Er is veel mogelijk. Bekijk de website van EWDR voor het volledige Indonesië-aanbod.

1 reactie

  1. Bali blijft een topbestemming! Ik ga er graag nog eens naar terug.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief