Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Angelique van Oorschot – Op zoek naar de butterfly nudi

Bij Tulamben op Bali komen ze de raarste dieren tegen. Maar ze zijn op zoek naar dat ene specifieke slakje: de Butterfly Nudibranch. Dus worden zeepaarden en andere rare dieren genegeerd, want deze duik heeft een doel!

We zijn nog steeds op de eerste locatie van onze vakantie, Tulamben op Bali. Inmiddels duiken we al een paar dagen met een vaste gids. Aangezien we een privé-gids hebben, bepalen we samen welke duikstekken. We hebben aangegeven dat we graag de butterfly nudi willen zien, dus we gaan op zoek. We gaan 2 duiken maken op deze stek vandaag.

Tijdens onze eerste duik komen we al snel een zeepaard tegen. Maar helaas zit deze onmogelijk om echt goede foto’s van te maken, dus ik hou het al snel voor gezien. Aangezien we voor de slakken gaan, houdt Jan het ook al snel voor gezien bij het zeepaard want ten slotte is het maar een groot zeepaard en jan is niet bepaald fan van zeepaarden…

We zwemmen verder en komen meerdere slakken tegen maar nog geen butterfly nudi. Inmiddels is het me al wel duidelijk waar we moeten zoeken voor de butterfly nudi want onze gids Kari is heel specifiek aan het zoeken onder een bepaald soort wier.

_5152378-63039

Tijdens het zoeken vinden we een Rhinopia. Wat zijn die beestjes goed gecamoufleerd en wat zijn ze toch lelijk! Aangezien we een Rhinopia hebben gevonden en er nog een paar duikers in de buurt zijn komen die even kijken wat we gezien hebben en ook zij bekijken de Rhinopia. Onze gids is redelijk rustig op een plek aan het wachten en als de andere duikers wat verder weg zijn wenkt hij ons dat we moeten komen….. Kari tovert de butterfly nudi tevoorschijn door het wier op te tillen! Wat een mooi slakje is dit! We hebben alle tijd om foto’s te maken van dit bijzondere slakje, maar dat valt nog niet mee aangezien de slak nogal transparant is.

_5152421-63039

Deze duik is helemaal geslaagd en tevreden zwemmen we terug naar de kant.

Na het oppervlakte interval gaan we weer op dezelfde duikstek het water in, maar erg is dat niet! Ik ben benieuwd wat we deze duik tegen gaan komen, want er is meer dan genoeg te zien op deze duikstek! We komen een heleboel mooie slakken tegen en proberen ze allemaal op de foto te zetten.

_5152491-63039

De tijd vliegt voorbij en voor we het weten is het alweer tijd om richting te kant te gaan. Maar Kari heeft nog wat verrassingen in petto op de terugweg. Terwijl we aan onze safety stop beginnen zoeken we nog verder naar leuke beestjes. En die vinden we! We vinden een koppeltje tijgergarnalen maar samen poseren voor een foto willen ze niet, dus dan maar eentje proberen.

_5152502-63039

We zwemmen verder en vinden ook nog een hengelaarsvisje maar die heeft niet zo veel zin om te poseren dus ik geeft het al snel op en wordt het toch echt tijd om uit het water te gaan.

_5152527-63039

Jan en ik hebben weer heel veel moois gezien vandaag en kunnen weer terugkijken op een geslaagde duikdag. Ik ben benieuwd wat de volgende dagen ons gaan brengen…

4 reacties

  1. Mooi die vlindernaaktslak!

    REAGEREN
  2. Die mooie vlindernaaktslak, hoe groot is die?

    REAGEREN
  3. Hmm… voor mij een beetje iniminie, maar hij blijft heel mooi!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief