Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Wat een kleurenpracht!

Duikreporter Dirk viert zijn verjaardag met een vroege duik! En wat een cadeautje is dat!

Mijn verjaardag zit er aan te komen en dan wil ik traditioneel een verjaardagsduik maken! Op zoek naar een buddy dus … Topbuddy Pierre Spirlet heeft al afgesproken, dus over naar mijn andere topbuddy en topspotter Petra Smit! Yes! Zij ziet het zitten om vroeg uit bed te komen om op de HW kentering bij Sint-Annaland, die om 08.35 uur is, mee te komen vieren.

We zijn al vóór zonsopgang ter plaatse en de lucht kleurt weer prachtig rood.

001 vóór zonsopgang-110692

Om 08.05 uur liggen we in het water als enige duikers. Duikplanning: vanaf het strandje uitzwemmen tot op 9 à 10 meter en dan rechtsaf op die diepte. Langs deze kant wordt minder gedoken en met reden: je duikt richting jachthaven en op de grens van het betonde vaarwater, waar de pleziervaartuigen boven je hoofd passeren. Het is echter een weekdag, heel vroeg en buiten het seizoen, dus kan het.

Niettegenstaande we ruim voor de kentering onder gaan hebben we al tegenstroming! We zakken dwars op de dieptelijn naar beneden. Ideale positie om beelden te maken! We komen veel zeenaalden en Bruine plooislakken met eiersnoeren tegen.

005 Bruine plooislak-110692

De paarse kokerworm is massaal aanwezig en mede daardoor is de kleurenpracht fabelachtig. Elk tafereeltje is zo mooi dat je er minuten lang kan naar kijken!

collage kleuren-110692

Van deze pauwkokerworm kan ik een mooie close-up maken. Ook al lijkt het een bloem op een steeltje, het is wel degelijk een dier! De worm zelf zit in de koker en met de prachtige tentakelkrans vangt hij zijn voedsel uit het voorbijstromende water.

collage pauwkokerworm-110692

We komen veel zeesterren en verschillende kreeften tegen. Die zijn nog niet gaan rusten na hun nachtelijke rooftochten. Een mooi gekleurde gewone zeedonderpad maakt het kleurenpalet compleet!

012 zeedonderpad-110692

Na 45 minuten beginnen we aan de terugtocht. Veel inspanning kost dat niet, tenzij om even op de rem te duwen om nog iets in beeld te nemen: de stroming is inmiddels toegenomen en terwijl alles voorbijflitst driften we heerlijk terug naar het strandje. We hebben 58 minuten gedoken op een maximum diepte van 9,6 meter. Wat een feestelijke start van mijn verjaardag was dit !!! Na het omkleden heeft Petra nog een verrassing voor mij: een leuk verjaardagskaartje en een grote fles tripel Karmeliet!

En het is nog niet gedaan: in het naar huis rijden ga ik bij Sub Ocean Services mijn eigen verjaardagscadeau ophalen: het laatste nieuwe natpak van Bare. Dank zij de integratie van graphène in de omnired versie zou dit het warmste natpak zijn dat momenteel op de markt is. Ik ben benieuwd! Ik kan het alvast gaan testen onder de thermocline in de Put van Ekeren, maar dat is voor een volgende reportage!

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief