Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gerard Joosten – Misschien wel de warmste duikdag

Op een warme dag in juni is het goed vertoeven op het strandje bij de Bergse Diepsluis. Maar ook onder water is het genieten voor Duikreporter Gerard Joosten.

Vandaag vrij het is warm, we zoeken de waterkant dus maar op. Hond mee kan hij lekker afkoelen in de Oosterschelde.

Het is druk aan de BD, veel zonaanbidders, we nemen plaats op de dijk, lekker briesje hier. Het valt op dat er in het vogelgebied zoveel water is verdwenen, weinig kluten meer.

Ik trek mijn pak aan en speel even met de hond in het water, nadat deze is afgekoeld zoek hij de schaduw op, tijd voor mij om te gaan duiken. Mijn trouwe buddy blijft samen met de hond aan de kant. In struin de sepiarekjes af, eerst de korte stokjes op zoek naar mijn eerste zeepaardje van het jaar, maar helaas wil mijn oog er niet op vallen. Dan maar even rustig afwachten bij wat sepiaeitjes, het is al druk geweest het zicht valt niet echt mee. Uit net niets komt een stelletje aan zwemmen, vrouwtje voorop en de man er kort achter. Ik lig er alleen bij ze doen rustig hun ding eitjes afzetten en van vers water voorzien. Ik zorg dat ik niet tussen het stel en de stokken in kom, zodat ze rustig door kunnen gaan.

Voor de 2de duik laat ik mijn cap en bodywarmer maar uit, vandaag misschien wel de warmste duikdag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief