Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2022 – Tom Van Hout

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2022 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Tom Van Hout.

Anemoonvis

Cenderawasih Bay in Papua, Indonesië was een reis die op de planning stond in 2020.  Maar jammer genoeg werd de wereld in maart 2020 volledig op zijn kop gezet en werd de reis voor onbepaalde duur uitgesteld. Twee en een half jaar later was het dan eindelijk zo ver. In september 2022 kwam het moment dat ik eindelijk zou kunnen vertrekken. De reis zou bestaan uit een 11-daagse boottrip in Cendendrasih Bay. Aangezien we dan eindelijk terug naar Indonesië konden vertrekken, beslisten we om de reis te verlengen en aansluitend naar Bali te gaan voor een 10-tal dagen. Deze duikreis zou een trip worden met afwisselend groot en heel klein leven, van prachtige koraalriffen naar zwarte muckdives, van heel kleurrijk naar 50 tinten grijs. Anemoonvissen, in alle groottes en kleuren, waren uiteraard van de partij.  Voor mij blijven zij nog steeds één van mijn favoriete onderwerpen.  Een foto nemen met de snoot was tot hier toe jammer genoeg nog niet gelukt.  Dit exemplaar vond het echter niet erg om in de lichtbundel van mijn snoot te zwemmen. Hij was dan ook nog eens zo lief om af en toe te poseren als een volleerd model.

Walvishaai

Eén van de hoogtepunten van deze trip was natuurlijk de ontmoeting met de Walvishaaien. Langzaam voorbij zwemmend, je aankijkend met hun relatief kleine maar lieve ogen, hun indrukwekkende bek en hun prachtig beschilderd huid. Wat zijn dit toch prachtige dieren.  Dit was alweer een ontmoeting om nooit meer te vergeten.

Gouden slakje

Het laatste deel van de trip vond plaats in Bali waar het deze keer vooral om het macroleven te doen was.  En dan komen natuurlijk ook de nudibranches aan de beurt.  Al was het zand er overal zwart, soms helpt de natuur ons met zijn prachtige kleuren en krijg je op je foto een kleurrijke achtergrond.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2022. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Tom Van Hout op DuikeninBeeld 


Foto-album

Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief