Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2020 – Angelique van Oorschot

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het bijzondere jaar 2020 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Angelique van Oorschot.

Toekomstmuziek!

Tijdens onze vakantie in Zeeland heb ik veel leuke en mooie duiken gemaakt. We hadden in september mooi weer en eigenlijk alle duiken goed zicht voor de verandering! Ik was al een tijd aan het twijfelen over een nieuwe camera. Tijdens mijn tweede groothoekduik met mijn toekomstige camera had ik heel erg veel geluk! Toen we het water in stapten, stapten mijn buddy Roel en ik in een kwallensoep. Miljoenen meloenkwalletjes die soms zorgden voor maar twintig centimeter zicht. Ook was er erg veel afstervende zeevonk dat voor mooie rode kleuren zorgde in het water, maar onder de kwallen-zeevonksoep was het heel helder! Het geluk kon niet op, de zeepaddenstoelen verschenen ook nog op het toneel! Zelfs had ik even drie zeepaddenstoelen in een beeld! Het beeld van een mooie blauwe zeepaddenstoel, in het zonlicht net onder de laag met afstervende zeevonk en de miljoenen meloenkwalletjes dicht bij de steiger werd nog afgemaakt door de school visjes die voorbij zwom in het zonlicht. En natuurlijk was ik na deze duik helemaal verliefd op mijn nieuwe camera.

Locatie: Dreischor
Datum: 22 mei 2020
Camera: Nikon D500 in Isotta behuizing, Nikon 10.5 mm,
Instellingen: 1/250, f6.3, ISO 160

Buffels

De eerste maanden van dit jaar heb ik niet gedoken. Het kwam er niet van door de weekendstormen en later, tja dat verhaal kennen we allemaal wel… Wat als een grap begon op Facebook werd tijdens het bezoek aan de waterbuffelboer verder uitgewerkt. Zo gebeurde het dat we gingen zwemmen met waterbuffels zoals je hebt kunnen lezen op DuikeninBeeld eerder dit jaar. De kleine stieren waren toch heel imposant met hun 400 kg en vooral de waarschuwing voor de “rotzakken” zorgde voor wat extra spanning. Nadat Jan het water in was geweest en ik de foto’s vanaf het droge had gemaakt, was de beurt aan mij om te zwemmen met de waterbuffels. Gelukkig vonden de buffels het niet nodig om mij te knuffelen op de manier waarop ze Jan hadden geknuffeld. Al met al een hele ervaring om met deze kleine reuzen in het water te liggen en ze in de loop van het jaar uit te zien groeien tot reuzen en later in hamburgers te zien te veranderen.

Locatie: Stoerderij Son en Breugel
Datum: 8 april 2020
Camera: Nikon D7200 in Isotta behuizing, Nikon 10.5 mm
Instellingen: 1/160, f8, ISO 100

Zeenaaktslakken

Als fervent macrofan zoeken we altijd een mooie macrolocatie voor onze duikvakanties. Helaas was dat dit jaar niet het geval maar niet getreurd, in Nederland hebben we ook topslakken! Toen we weer naar Zeeland konden, zijn we op zoek gedaan naar mooie slakken. En de slak van dit jaar is toch wel de brede ringsprietslak, ineens was hij daar en zag je hem op veel plaatsen. Zo mooi als ik ze tijdens de eerste paar duiken van 2020 gezien heb, heb ik ze de rest van het jaar niet meer gezien. Dit was toch wel de topper! Nadat ik ze gevonden had, was er een slak bij die voor topmodel ging. Langzaam kroop deze omhoog en ging mooi op een vrije mossel ook nog eens de ‘lucht’ in, inclusief een perfecte positie van de rinoforen! Helemaal tevreden kwam ik het water uit na deze duik.

Locatie: Dreischor
Datum: 22 mei 2020
Camera: Olympus E-M5 MII in Olympus behuizing, Panasonic 45 mm,
Instellingen: 1/100, f14, ISO 250

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2020.
Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.

Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief