Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Erik de Boer – Karperjacht

Het is lastig om tijdens je duik te kunnen genieten van een karper. Laat staan dat je tussen een groep karpers kunt duiken. Ja, je wilt wel eens wat anders op de foto zetten dan een snoek of een baars. Tijd voor een plan!

Datum 29-08-2012
Locatie Boschmolenplas (Panheel)

Als je weet dat je karpers vrijwel nooit tegenkomt als het heel druk is, heb je het eerste ingrediënt voor je plan al te pakken. Natuurlijk helpt het dat je zeker weet dat de karper überhaupt in de duikstek voorkomt en als je dan weet waar ze ongeveer rondzwemmen. Ons plan begon met het uitzoeken van een rustige dag om in Panheel in het water te springen. Doordeweeks is dan de beste optie. Om wat zon op je foto’s te krijgen is een heldere dag ook fijn, al laat het weer zich wat lastiger plannen. Maar we hadden geluk… stralend zonnetje, strak water en Panheel voor ons alleen.

 


Eenmaal onderwater is het handig om ook wat afspraken te hebben gemaakt. De afspraak was stil te blijven liggen zodra we de eerste karper zouden zien. De nieuwsgierigheid van de karper moet een beetje helpen om dat geweldige shot te kunnen maken. En het plan werkte. We hadden het geluk een groep karpers te treffen. De karpers kunnen flinke stofmakers zijn, maar tijdens het grazen (en stof maken) werd de nieuwsgierigheid gewekt en kwamen ze naar ons toe zwemmen. Het plan is gelukt, we konden de foto’s maken die we wilde maken. Gaaf toch?

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief