Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Een zonovergoten winterdag

Op een schitterende dag vertrekt duikreporter Daniël Versteeg naar Zeeland voor een bezoekje aan de Zeelandbrug en Sint Annaland. Zijn verslag van deze duiken lees je hier!


Datum:   17 januari 2016
Duiklocatie:  Zeelandbrug en Sint Annaland

duikreport-call-to-action-350x85

De wekker gaat om 09:00. Voor de verandering eens niet zo vroeg op een Zondag. Mijn buddy Bastiaan gaf aan dat hij het de avond ervoor nogal laat zou maken en wilde graag iets later in de ochtend duiken. Zijn eerste plan was om naar het Wrakje van de Boer te duiken en hij vroeg mij of ik nog 32% nitrox in de tank had zitten. Helaas was dit niet het geval en verzonnen we een ander duikplan.

Om 10:05 kwam Bastiaan aan bij mijn huis in Bergschenhoek. Snel de spullen overladen in de auto en op naar ons geliefde Zeeland. Onderweg werd het plan geopperd om een duik op de Zeelandbrug te maken en nadien Sint Annaland te bezoeken. De kentering was niet geheel gunstig maar Bastiaan en ik hebben inmiddels meermaals buiten de kentering gedoken en bij extreme stroming zouden we de 2e trap langs de oever oppakken.
Aangekomen bij de brug verbaasde mij het hoe rustig het er was. Er stond 1 camper en vlak nadat wij de auto geparkeerd hadden kwamen er nog 2 fotografen aan in hun auto om de waterkant op de gevoelige plaat te krijgen.
Setje opbouwen en een blik werpen op het wateroppervlakte. Wat lag de Oosterschelde er toch weer mooi bij.

Setje om, camera klaar en op naar de waterkant. Wij gingen onder bij de pijlers en het zicht was hooguit een meter. Ik drukte mijn droogpakinflator in en de knop bleef direct hangen. Mijn pak blies zich vol en ik gooide uit reflex direct mijn linker arm omhoog. Afblazen en snel de inflatorslang loskoppelen. Even kort boven de slang weer goed gehangen en gedurende de duik maar rustig op de knop drukken om langzaam aan lucht toe te voegen aan mijn pak.
Aangezien we precies tussen de 2 kenteringen in doken stroomde het flink, maar er was nog net tegenin te zwemmen. Onderweg kwamen wel enkele slakjes tegen. Mooie Slanke Waaierslakken en Blauwtipjes. Zwangere Zeedonderpadden en een hele mooie grote Pitvis. Het was knap lastig om in deze stroming met slecht zicht enkele foto’s te maken.

Tijdens de safety stop zagen we ook hele kluwen met rosse sterslakken. Erg leuk om deze weer te zien.
Na de eerste duik kwamen we Jan, Angelique en Roel tegen bij het nieuwe toilethuisje bij de parkeerplaats. De zon stond al flink te schijnen en doordat deze muur zwart is was deze al flink warm geworden. Voor ons was het dus een soort van knuffelmuur. Helemaal top nadat je toch al wat koud het water uit komt en jezelf dus op kan warmen aan dit nieuwe gebouw.
Na even nagepraat te hebben werd het al iets drukken op de parkeerplaats maar het viel mij nog heel erg mee. Het kan op dit soort dagen namelijk heel erg druk zijn.

De 2e duik was gepland op Sint Annaland. Vlak na de laagwater kentering zijn we op de punt het water in gesprongen en richting het strandje gedrift. Het zicht was hier een stuk beter ( ruim 3 a 4 meter ) maar het doel van deze duik was om op zoek te gaan naar de snotolven. Deze zijn wel helaas niet tegengekomen en na een kleine 35 minuten hebben we de duik beëindigd om lekker naar huis te gaan.
Aangekomen op mijn parkeerplaats kwam mijn vriendin ook thuis en heb ik snel de spullen gespoeld. Daarna hebben we onze nieuwe wings gepakt om richting het zwembad te vertrekken. Wij wilden deze namelijk stellen en alvast kijken hoe deze zouden zitten. Over 2 maanden is het namelijk zover. Dan gaan we genieten van onze reis in Zuid Amerika.

Bastiaan, wederom dank voor je gezelligheid en over een kleine 10 duiken zit je op duik 500. We gaan dat ons plan wel ten uitvoer brengen!!!!! Het verslag hierover volgt later.

2 reacties

  1. Gave foto van de brug!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief