Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – 2 leuke duikjes!

Een duik zonder camera, dat is zeker 100 duiken en 2 jaar geleden! Vorige week 2 wings gekocht, één voor een enkele fles en eentje voor een dubbelset, dit had ik al langer op de planning staan maar het blijft toch een aardige dure aanschaf dus het werd steeds uitgesteld.

Datum 17 november 13
Locatie DiveWorld Enschede
 

Na het snorkelen in een grot in Bonaire was het wel duidelijk voor mezelf, ik wil grotduiken in de toekomst. Dat mag nog best 5 jaar duren maar ik ga er wel naartoe werken. Dat betekend dat ik eerst Gue Fundamentals wil gaan doen (tech rating) en na heel wat uurtjes duiken een keer Cave 1 of Full Cave. Voor deze cursus heb je bepaalde materialen nodig en gelukkig ben ik daarmee al een heel eind op weg.
Thuis de webbing al redelijk afgesteld door middel van wat tips op internet en op naar de duiktoren in Enschede samen met Dion en Taco. De wing leek redelijk goed afgesteld en ik ga eerst met een mono 15 liter het water in. We drijven wat aan de oppervlakte en ik heb in ieder geval niet het gevoel dat ik voorover wordt gedrukt door de wing, iets dat je nog wel eens links en rechts hoort. We duiken onder en direct merk ik al hoe stabiel en horizontaal je in het water ligt, ik ga 10 cm boven het platform hangen en taco geeft ook aan dat ik de juiste houding heb. We oefenen wat met lucht doneren en stil hangen, ik kantel nog iets naar voren maar voor een eerste duik valt het me niets tegen. Na de duik loden we nog even uit en ik blijk met dit droogpak en onderpak geen lood nodig te hebben.
Na wat eten en drinken wordt het tijd voor een tweede duik, ik leen een dubbel 12 van taco en dit gaat mijn eerste duik met dubbelset worden. Als de boel eenmaal omhangt valt het gewicht me nog mee. 2 flessen van 14 kilo en in beide zo’n 2 kilo lucht, een backplate van 3 kilo dus tel maar op. Nu hoeven we hier ook maar 3 meter naar het water te lopen en gelukkig geen dijk over zoals in zeeland want dat zal wel even tegenvallen.
We duiken onder en dit ligt nog veel stabieler in het water, we duiken richting het platform op 8 meter en proberen er zo stil mogelijk boven te hangen zonder het te raken en een aantal helicopter turns te maken (rond te draaien waarbij je op dezelfde plaats blijft), dit gaat ook aardig goed. Daarna nog wat oefenen met achteruit zwemmen, nu kon ik dat met mijn trimvest redelijk goed maar op dit moment lukt het niet helemaal, naja dat komt wel.
We doen nog een aantal oefeningen en ik kom zelfs bij mijn kranen, de rechter dicht en open, de linker dicht en bijna helemaal open tot dat mijn arm er echt geen zin meer in had, ook dit wordt nog veel oefenen. Lotte maakt nog een foto door een van de raampjes en we stijgen op naar het ondiepere platform waar we vlak boven gaan hangen om het masker een aantal keren af te trekken en weer op te zetten zonder dat we verder dalen of opstijgen. Het blijft een rot oefening maar het ging goed. Toch eens vaker onderwater zonder masker zwemmen.

Het wat een interessante dag en weer een héééél klein stapje dichterbij het grotduiken, eerst Gue Fundamentals maar eens zien te halen.

Dit bericht delen

Aike Willemsen

Geboren in de Achterhoek in 1984. In 2008 begonnen met duiken en in 2009 begonnen met onderwaterfotografie. Buiten fotografie hou ik ook erg van (duik)reizen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten