Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jenny Smit – Een bijzondere ontmoeting

Jenny duikt heerlijk warm onder in het indoor duikcentrum van TODI. Ze duikt tussen de vissen en heeft een verrassende ontmoeting! Geniet mee van haar verhaal en de foto’s.


Datum: 20-2-2017
Duiklocatie:TODI – Beringen

duikreport-call-to-action-350x85

Heb je net als ik even geen zin om onder te duiken in het koude Nederlandse water? België heeft een nieuw alternatief! Op een oude mijnsite is een silo omgebouwd tot een indoor dive centre. In TODI zit meer water dan in de duikcentra van Enschede en Nemo33. Ander bijkomende voordeel: TODI heeft vissen.

2017-02-22-jenny-smit-belgie-TODI-47426

Buddy en ik trekken op een regenachtige maandagmorgen naar Beringen in België. De mijnsite van Beringen is zo gevonden en we zien ook TODI al snel liggen. Daar blijft het in eerste instantie bij: Be-MINE, de mijnsite van Beringen, is nog volop in ontwikkeling. Door werkzaamheden loopt de weg dood. Als ik op de website van TODI zou hebben gekeken zou ik niet fout zijn gereden, maar ja, ik ben eigenwijs. Dat leidt tot een extra rondje Beringen.

2017-02-22-jenny-smit-belgie-TODI-buddy-47426

Het onthaal in TODI is positief. Na het nodige papierwerk mag ik naar binnen. Officieel geeft mijn armbandje me voor twee uur toegang tot het duikbassin, maar er wordt me al ingefluisterd bij ontvangst dat ze niet zo streng zijn. Al mag ik geen vier uur onder blijven.

Ik kleed me snel om in de ruime kleedkamer en neem de lift naar boven naar het warme water. Stiekem is het best koud in mijn badkleding (De temperatuur van lucht en water is 23 graden). Ik doe snel mijn pak en het geleende BCD aan. Je mag in TODI met je eigen duikspullen duiken, alleen je wing/BCD mag niet mee. Die kun je gratis lenen.

2017-02-22-jenny-smit-belgie-TODI-vis-47426

In TODI maak ik langzaam een rondje langs de verschillende duikobjecten. Er ligt een aantal auto’s in het water, er is een soort van tempel nagebouwd en er is een aantal swim-trough. Officieel bestaat het bassin uit 9 verschillende zones, maar ik heb een beetje moeite te zien waar de ene zone begint en de andere stopt. De vissen hebben hier nog minder boodschap aan dan ik.
De vissen trekken zich weinig aan van de duikers en hun flitsers. Toch komen de meeste vissen niet echt heel dichtbij. Er zijn weinig critters die op de bodem leven – logisch, er zijn geen planten en koraal.

2017-02-22-jenny-smit-zeemeermin-celine-2-47426

Ineens merk ik dat de duikers om me heen zijn verdwenen. Is het al tijd om het bad uit te gaan? Ik kijk naar boven en zie ineens een hele bijzondere verschijning: een ZEEMEERMIN! Ik had geen idee dat ik er midden op de dag zeemeerminnen in Todi zouden verschijnen, ik ging er een beetje vanuit dat zeemeerminnen vooral ’s avonds actief zijn ;).

2017-02-22-jenny-smit-zeemeermin-celine-1-47426

Dan geeft buddy aan dat hij het koud heeft. Zijn 3mm-pak is niet wat het geweest is. Zelf duik ik in een 5mm-pak, dat is voor mij echt een betere temperatuur. We nemen een warme douche en sluiten ons bezoek aan TODI af met een uitgebreide lunch in het voortreffelijke restaurant.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief