Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nederland / Nieuws / Wrakduiken

Duikwrak voor Tholen nog op het droge

Het duikwrak voor Tholen kan nog niet worden afgezonken en dus kan de eerste duik voorlopig niet gemaakt worden. Het wachten is op een verzekeraar. 

Duikwrak TholenNa een succesvolle crowdfundactie in december leek niets meer in de weg te staan om de voormalige garnalenkotter TS7 af te zinken bij Tholen. Toch kan de NOB het schip op dit moment nog niet naar de afzinklocatie verplaatsen omdat er nog geen oplossing is voor het risico op aansprakelijkheid. Voor het project is een verzekeringsmaatschappij nodig die deze verzekering op zich wil nemen en ondanks de vele gesprekken die zijn gevoerd met verschillende maatschappijen, is deze nog niet gevonden.

Op basis van eerdere projecten heeft de NOB dit probleem niet zien aankomen. Bij het afzinken van de duikwrakken in het Grevelingenmeer heeft de beheerder het eigendom en de aansprakelijkheid op zich genomen, wat bij dit project niet mogelijk is.

De bond doet haar uiterste best om het schip als duikwrak op de bodem van de Oosterschelde te krijgen. De komende weken zijn er nog gesprekken met partijen om tot een oplossing te komen.

Wordt vervolgd zodra er meer nieuws is…

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *