Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – Op bezoek

De Steenslijmvisjes vliegen je bijna om de oren deze zomer, ze zijn overal in de Oosterschelde te vinden. Dirk van den Bergh gaat op bezoek bij zijn zwemmende vriendjes.

Eigenlijk wou ik vandaag nog niet gaan duiken: ik lig er al meer dan een week uit met een wandelblessure aan mijn hielen (lastig met de zwemvinnen), maar ik zie dat mijn top buddy Pierre Spirlet afgesproken heeft met Frank bij Sint Annaland en er is vandaag 31° voorspeld … Dat kan ik toch niet laten liggen hé! Ik laat weten dat ik ook kom, maar dat ze zich van mij niets moeten aantrekken: ik moet mijn configuratie uittesten voor de cursus “Self Sufficient Diver” die ik dit weekend ga volgen …

Frank komt echter niet opdagen (achteraf blijkt dat hij bij het strandje stond, wij bij de nieuwe duiktrap en hij het telefoonnummer van Pierre niet had). OK buddy Pierre, dan gaan we maar weer hé!

Dirk-Van-den-Bergh_20170829_hooiwagenkrab-54596

Het enige wat ik als voorbereiding op de cursus doe is opletten wanneer ik 1/4e van mijn luchtvoorraad opgebruikt heb en dat is al na 15 minuten! Als soloduiker zou ik dan normaal al moeten terugkeren … Ik zal het wel horen op de cursus, maar volgens mij is dat toch alleen van tel als je gaat grotduiken ??? We zakken af tot 15 meter. We zien niets spectaculairs, maar het onderwaterlandschap is mooi. Een puitaal brengt even wat afwisseling en achteraf zie ik op de foto’s van Pierre dat hij een zeedonderpad gezien heeft.

Dirk-Van-den-Bergh_20170829_zeester-en-strandkbrab-54596

Na 54 minuten zijn we terug aan de trap en … dit was Pierre zijn 500e duik! Feest! Nee … nog even wachten, want we gaan nog op bezoek bij de steenslijmvisjes van Strijenham!

Dirk-Van-den-Bergh_20170829_steenslijmvis-54596

Het feest begint hier al een beetje! Eerst één steenslijmvisje, dan nog een paar, nog, nog, nog … Op zeker moment zitten er wel zo’n 20-tal voor mij. Die krijg ik niet allemaal tegelijk in beeld! Het lijkt wel of ze me nog kennen van de vorige keren, of is het de weerspiegeling in mijn fisheye lens die hen zo aantrekt? We blijven er een tiental minuten bijliggen en ze komen steeds maar dichterbij.

Dirk-Van-den-Bergh_20170829_acht steenslijmvissen-54596

OK, genoeg … we gaan nog wat duiken ook hé! Beneden valt buiten de zeeanjelieren, wat zeespinnen en veel krabben niet zoveel te beleven. Op het einde van de duik zie ik nog een kleine lipvis. Die is echter niet zo familiair als de steenslijmvissen en voor ik hem in beeld kan nemen is hij verdwenen in het wier. We hebben 75 minuten in het water gelegen. Het plan om nog een derde duik te maken laten we maar varen: het feestje wenkt! We zakken af naar Waterrijk Oesterdam, waar het heerlijk genieten is van de borrelhapjes en vooral de nacho’s met kaas (en de Duvel …)! Daar zien ze me nog eens terug!

Dirk-Van-den-Bergh_20170829_nacho-54596

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief