Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikvereniging Narwal toont onderwaterleven in expositie

Duikvereniging Narwal opent zondag 19 juni om 14.00 uur een expositie met foto’s over het Nederlandse onderwaterleven. Onderwaterfotograaf en bioloog Ron Offermans geeft na de opening, om 15.00 uur, een lezing over ‘De seizoenswisselingen onder water’. 

Snoek_Ron Offermans

Foto: Ron Offermans

Naar aanleiding van de onderwaterfotografiewedstrijd in 2015 organiseert duikvereniging Narwal in de bibliotheek Almere Stad aan het Stadhuisplein een expositie. In deze expositie staat het onderwaterleven van Nederland centraal. De expositie bestaat uit achttien foto’s van de fotowedstrijd, foto’s van Ron Offermans, een film en vier vitrines met duikinformatie.

Na de opening zal Ron Offermans een lezing geven over de seizoenen onder water. Hij vertelt over de seizoensinvloeden onder water. Het afsterven van wieren en planten in de herfst, de algenbloei in het voorjaar, de paaitijd van vissen, het loslaten van sperma en eicellen in de zomer. Ron zal zijn lezing illustreren met fotomateriaal.

Duikvereniging Narwal is van mening dat het onderwaterleven in Nederland de moeite waard is en wil het daarom ook boven water tonen. ‘We hopen dat veel mensen door deze expositie een beeld krijgen van de vissen en het leven in de Nederlandse wateren, en bewuster omgaan met hun natuur en omgeving.’

De expositie is te zien tot en met 31 augustus tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Meer informatie op de website van de duikvereniging….

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief